• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Uygun beslenme programı

CnzAk

Yeni Üye
Tekrardan merhabalar hepinize bugün aslında buraya biraz dert yanmak ve bir şey sormak için geldim. Birkaç gün önce kuşumun sorunu için yazmıştım ve sizde benim sorumu cevapsız bırakmamıştınız o yüzden hepinize tekrardan ayrı ayrı teşekkür ederim. Asıl sorun su ki kusumu evden çıkarıp bir veterinere asla goturemiyorun ve asla bir ilaca başlatamıyorum maalesef ,ailecek önceki kusumuzu yanlış ilaç ve teşhis yüzünden kaybetmiştik o yüzden tekrar güvenemiyoruz desek yeridir ayrıca kusum fazla ürkek bir kuş ki taşıma çantasına sokana kadar canim çıkıyor ailemi tekrardan bir veterinere götürmeye ikna etmeye çalışıyorum şimdilik o tanıdık dediğim veteriner arkadaşa da sırf tanıyoruz diye sordular ki o da bir ilac falan demedi sadece sebze ağırlıklı beslensin dedi ve bende o gün bugündür sebzeyi bol veririm bugün ayrıca sedochol aldım fakat nasıl bir program ile kullanmam gerektiğini bilmiyorum yani bir tık çıkmaz sokaktayım 🥲

Uygar

Müdavim
Kıdemli Üye
Tekrardan merhabalar hepinize bugün aslında buraya biraz dert yanmak ve bir şey sormak için geldim. Birkaç gün önce kuşumun sorunu için yazmıştım ve sizde benim sorumu cevapsız bırakmamıştınız o yüzden hepinize tekrardan ayrı ayrı teşekkür ederim. Asıl sorun su ki kusumu evden çıkarıp bir veterinere asla goturemiyorun ve asla bir ilaca başlatamıyorum maalesef ,ailecek önceki kusumuzu yanlış ilaç ve teşhis yüzünden kaybetmiştik o yüzden tekrar güvenemiyoruz desek yeridir ayrıca kusum fazla ürkek bir kuş ki taşıma çantasına sokana kadar canim çıkıyor ailemi tekrardan bir veterinere götürmeye ikna etmeye çalışıyorum şimdilik o tanıdık dediğim veteriner arkadaşa da sırf tanıyoruz diye sordular ki o da bir ilac falan demedi sadece sebze ağırlıklı beslensin dedi ve bende o gün bugündür sebzeyi bol veririm bugün ayrıca sedochol aldım fakat nasıl bir program ile kullanmam gerektiğini bilmiyorum yani bir tık çıkmaz sokaktayım 🥲
100 ml taze içme suyuna 1 ml (yaklaşık 20 damla) ekleyebilirsiniz.Eğer suluğunuz standart küçük boy (50 ml) ise, 10 damla damlatmanız yeterlidir. Kullanım olarak da hafta da 2 kullanmanız yeterlidir koruma amaçlı karaciğeri de destekler. Şöyle yapabilirsiniz pazartesi sedochol Salı boş çarşamba sebze günü perşembe boş cuma sedochol cumartesi boş

CnzAk

Yeni Üye
Tekrardan merhabalar forumda gezinirken insanların sedochol için ağır gelebilir ve böbrekleri yorabilir dediğini gördüm o yüzden biraz tedirgin oldum sedochol ile devam etmeli miyim ya da daha başka bir karaciğer destekleyici ile devam etsem daha iyi mi olur

EzgiA

Eski Forumcu
Moderatör
Etkinlik Uzmanı
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Tekrardan merhabalar forumda gezinirken insanların sedochol için ağır gelebilir ve böbrekleri yorabilir dediğini gördüm o yüzden biraz tedirgin oldum sedochol ile devam etmeli miyim ya da daha başka bir karaciğer destekleyici ile devam etsem daha iyi mi olur
Merhaba Geçmiş Olsun. Sedochol Evet Böbrek Çalıştırır. Versele Laga Avi-Chol Daha İyidir. Mamaist.com Üzerinden Yada Güvendiğiniz Yerden Alabilirsiniz.

CnzAk

Yeni Üye
Tüh daha yeni almıştım neyse elimde dursun gene de o zaman teşekkür ederim tekrardan 😊

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Her şeyin fazlası ağır gelir. Suyun bile fazlası zarardır. Elinizdekini kullanabilirsiniz. İki haftada bir yada sıklığı daha azaltarak kullanabilirsiniz. 🌸

CnzAk

Yeni Üye
Bir şey daha soracaktım sebze verdiğim gün sedochol da vermem sıkıntı olur mu yoksa bir gün sedochol ertesi gün sebze şeklinde mi gideyim

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bir şey daha soracaktım sebze verdiğim gün sedochol da vermem sıkıntı olur mu yoksa bir gün sedochol ertesi gün sebze şeklinde mi gideyim
Sedochol kullanılan gün ekstra sebze vermemeniz daha uygun olur. Yani sedochol verilen gün karaciğeri mümkün olduğunca sade bırakmak bence daha mantıklı. O gün normal yemini verip ertesi günü sebze verebilirsiniz.

CnzAk

Yeni Üye
Tamamdır cok teşekkür ederim tekrardan 🫶🏼

CnzAk

Yeni Üye
İyi akşamlar,diyeceğim şeyin vitamin ile alakası pek yok ama diğer konum çok asagida kaldığı icin buradan yazayım dedim. Son 3 gündür kuşumun gagasinın alt kısmında bir morarma oldu.Yakin bir zamanda bir yere de carpmisligi da yok aslında gene de oyuncuklariyla sert oynar çoğunlukla belki ondan olmuştur ama acaba dedim karaciger kaynaklı bir sey midir bir bakarsanız cok sevinirim

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bir yere çarpmış kan oturmuş gibi ama karaciğeri de dışlamaz. Gözlemleyin çarpma sonucu ise zamanla düzelir karaciğer kaynaklı ise leke büyür yada sabit kalır.

Benimismimtarcın

Yeni Üye
Sultan papağanı için ben bu programı yaptım aklımca

📅 NORMAL DÖNEM HAFTALIK PROGRAM

Pazartesi → Gervit

Salı → Boş (sade su)

Çarşamba → Entrobac

Perşembe → Boş

Cuma → BT-Amin

Cumartesi → Boş

Pazar → Boş

🔹 Sedochol → 2 haftada 1, boş günlerden birine koy (örneğin Cumartesi, o hafta başka takviye yoksa).

🔹 Elektrolit → Sadece çok sıcak günlerde veya stres durumunda, o gün başka takviye verme

CnzAk

Yeni Üye
Güncelleme yapmaya geldim . Öncelikle 1 hafta önce sedochol kullanmaya başladım. Aldığım yerdeki kişi popo kısmındaki şişlikte azalma olana kadar kullanın sonra kullanma sıklığını azaltirsiniz ama zaten bi tik yaşlı bi kus o yüzden uzun sürebilir dedi ki zaten gözle görülür bir gelişme de yok sadece eskisine kıyasla daha cok uçmak istiyor o kadar bu da iyi bir sey tabii ki ama hala çoğunlukla bir yere tüneyip bir süre orada kalmayı tercih ediyor onun haricinde dışkısı ve iştahında bir değişme yok. Ben de acaba sedochol dışında doğal şeyler ile onu destekleyebilir miyim diye düşünüyordum malum doğal şeyler her zaman daha güvenlidir

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet tek takviye ile yağlanmayı azaltmak yada kilo vermek yetersiz olur. Doğal ürünlerden mesela deve dikeni tohumu unu haftada iki mamasının üzerine biraz serpebilirsiniz. Arada enginar suyu da verebilirsiniz. Bunlar karaciğeri hem temizler hem destekler hemde sindirimi rahatlatır.

CnzAk

Yeni Üye
Merhabalar tekrardan bir şey soracaktım. Genellikle kuşumun yemliğini kafesinden çıkarmıyorum ama fark ettim ki sürekli yem yemeye iniyor ve hani inip az buz da yemiyor yiyor baya işte acaba yemligi sürekli kafeste bırakmasam mi diye düşündüm ama aç kalmaları da cok sıkıntı ve ben fark etmezsem diye de korkuyorum sizce ne yapsam iyi olur

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Evet kilolu muhabbet kuşlarında çok yem yiyorsa yem oranı biraz azaltılmalı. Mesela günlük bir yemek kaşığı yem koyabilirsiniz önüne. Zaten onlarda günlük dolu dolu bir yemek kaşığı kadar tüketirler. Sizde ortalama silme bir yemek kaşığı kadar yem koyabilirsiniz.

CnzAk

Yeni Üye
Tamamdır çok teşekkür ettimmmm 🥹

CnzAk

Yeni Üye
Bir sey daha soracaktım dediğiniz gibi yemini o miktarda koymaya başladım ve artik eskisine kıyasla daha düzenli yiyor yine de acaba sizin kullanıp onerebileceginiz az yağlı yemler var mı bir de devedikeni tohumunu 1 2 tane şeklinde versem kırabilir mi yoksa biraz parcalasam daha mi kolay olur

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bir sey daha soracaktım dediğiniz gibi yemini o miktarda koymaya başladım ve artik eskisine kıyasla daha düzenli yiyor yine de acaba sizin kullanıp onerebileceginiz az yağlı yemler var mı bir de devedikeni tohumunu 1 2 tane şeklinde versem kırabilir mi yoksa biraz parcalasam daha mi kolay olur
Gold wings yada Garden mix pembe şerit olabilir. Akdarı oranı yüksektir. Biraz parçalayıp verin yalnız deve dikeni tohumu karaciğer i temizler ama yine de fazlası yağlanma yapar. Dozunda verin. Bir iki tane uygundur. Zaten parçalayınca çoğalır.

CnzAk

Yeni Üye
Merhabalar tekrardan ve herkese iyi bayramlar. Bugün kusum ile vakit gecirirken dışkısında baloncuk gibi bir sey fark ettim çekip atayım dedim sonraki dışkısını ama daha sonra öyle yapmadı. Diskilarin şeklinde bir sıkıntı yok gibi rengi de iyi geldi ama o baloncuk bir rahatsiz etmedi değil. Sedochol kullanıyorum belki hatırlarsınız ayrıca daha az yağlı yemler veriyorum ve grit kumu da kullanıyorum ama gene de buraya bir sorayım dedim. Ek olarak keyfinde de bir sıkıntı yok yemesi içmesi ya da ötmesi de iyi.

Üst Alt