- Hastalık Belirti Tarihi
- 27 May 2023
- Kullanılan İlaç
- İç parazit ilacı, Denflor, Baytril, Vitaform
Cumartesi sabahı kuşumda halsizlik belirtileri gözlemlememle poposundan dışarı büyük bir et parçası çıktığını gördüm veterinere götürdük iç parazit yada ishal kaynaklı olabileceğini söyledi, orada dış parazit ilacı yaptı ve benim uygulamam içinde iç parazit ilacı ile birlikte 3 farklı ilaç verdi. İç parazit ilacının adını bilmiyorum bütün ilaçları şırıngalarda verdi. İç parazit ilacını pazar sabahı ve çarşamba sabah olmak üzere 2 gün arayla birer kere 0.5ml kullanmamı söyledi. Diğer ilaçlar; Denflor 1 poşeti 3e bölerek 3gün. Baytril 0.3ml 7gün. Vitaform 0.3ml 7gün şeklinde. Bütün ilaçlar için verilen ölçülerde 20ml suya katarak iç parazit ayrı suya, sadece sabahları ve diğer 3ü aynı suya karıştırabilir şeklinde sabah akşam olmak üzere, kuşum normalde bütün gün dışarıya alışık ve kafesten yiyip içmediği için suluğundan su içmeyeceğini söyledim ve bu durumda ağzına 3 damla şeklinde kullanmamı söyledi.
Tüm ilaçları söylediği şekilde kullandım ve iç parazit ilacı kullanımım bitti, Denflor bitti. Geriye yalnızca 3 gün diğer 2 ilaç kaldı ancak kuşumda herhangi bir gelişme olmadığı gibi dışkısı poposuna yapışmaya ve bazı zamanlar kanda gelmeye başladı. Tüm gün genel itibariyle halsiz tüyleri hafif kabarık bazı zamanlarda titreme şeklinde oturuyor. Çoğu zaman yem yemiyor ancak akşamları zorlayarak biraz, bazen normal seviyede yem yediriyorum.
Veterinerinde tavsiyesiyle poposundan dışarı çıktığında kulak çubuğuyla narince içine itekliyorum ve rahatlıyor. Ancak ilk 2 günden sonra dışarı çıkan parçada bi tuhaf hal almaya başladı.
Dışkısı 2 gün öncesinin fotoğrafı, diğer fotoğraflar şuanki hali.
Ekli dosyayı görüntüle 48011Ekli dosyayı görüntüle 48012Ekli dosyayı görüntüle 48013Ekli dosyayı görüntüle 48014
Tüm ilaçları söylediği şekilde kullandım ve iç parazit ilacı kullanımım bitti, Denflor bitti. Geriye yalnızca 3 gün diğer 2 ilaç kaldı ancak kuşumda herhangi bir gelişme olmadığı gibi dışkısı poposuna yapışmaya ve bazı zamanlar kanda gelmeye başladı. Tüm gün genel itibariyle halsiz tüyleri hafif kabarık bazı zamanlarda titreme şeklinde oturuyor. Çoğu zaman yem yemiyor ancak akşamları zorlayarak biraz, bazen normal seviyede yem yediriyorum.
Veterinerinde tavsiyesiyle poposundan dışarı çıktığında kulak çubuğuyla narince içine itekliyorum ve rahatlıyor. Ancak ilk 2 günden sonra dışarı çıkan parçada bi tuhaf hal almaya başladı.
Dışkısı 2 gün öncesinin fotoğrafı, diğer fotoğraflar şuanki hali.
Ekli dosyayı görüntüle 48011Ekli dosyayı görüntüle 48012Ekli dosyayı görüntüle 48013Ekli dosyayı görüntüle 48014
Son düzenleme: