• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Sultan papağanımın dışkısı sulu

bıcır2021

Yeni Üye
Merhaba değerli hayvan dostları, hepinize iyi akşamlar dilerim.

2 yaşındaki ve dişi olduğunu tahmin ettiğimiz papağanımın dışkısı 1 aydır zaman zaman sulu ve hafif kokulu. haftada 2 kez entrobac veriyorum ayrıca yem olarak versele laga, aspur, kanarya yemi ve beyaz darı veriyorum. Fotoğraflara bakarak ne düşünüyorsunuz? Değerli forumdaşların yorumunu bekliyorum lütfen. Kuşumuz aşırı hareketli ve iştahlı ancak acaba başka bir sorun mu var diye korkuyorum. bir de son zamanlarda bizsiz hiç duramıyor sürekli çığlık atıp bizi çağırıyor. Tüm tüylü dostalrımıza sağlıklı upuzun ömürler dilerim, teşekkürler:)
07c54419-6a8d-4bc4-839d-82ce47cf5bd8.jpg64f7414f-2d3c-49b8-8f3e-7817ceeac5f5.jpg86264b3e-f33b-4a44-a4e5-e897e0c6ec74.jpg64f7414f-2d3c-49b8-8f3e-7817ceeac5f5.jpgb99c2eb4-e981-444f-b329-2cc863aa6fcb.jpgc71b9732-94c9-44ef-8083-61bdaef61b6d.jpgfb940cff-93f6-4060-bd31-345a42515080.jpg

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

2 yaşındaki ve dişi olduğunu tahmin ettiğimiz papağanımın dışkısı 1 aydır zaman zaman sulu ve hafif kokulu. haftada 2 kez entrobac veriyorum ayrıca yem olarak versele laga, aspur, kanarya yemi ve beyaz darı veriyorum. Fotoğraflara bakarak ne düşünüyorsunuz? Değerli forumdaşların yorumunu bekliyorum lütfen. Kuşumuz aşırı hareketli ve iştahlı ancak acaba başka bir sorun mu var diye korkuyorum. bir de son zamanlarda bizsiz hiç duramıyor sürekli çığlık atıp bizi çağırıyor. Tüm tüylü dostalrımıza sağlıklı upuzun ömürler dilerim, teşekkürler:)
Ekli dosyayı görüntüle 97804Ekli dosyayı görüntüle 97805Ekli dosyayı görüntüle 97806Ekli dosyayı görüntüle 97805Ekli dosyayı görüntüle 97807Ekli dosyayı görüntüle 97808Ekli dosyayı görüntüle 97809
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
geçmiş olsun
Kuşunuz yakışıklı bir ERKEK maşallah SüphanAllah 🤲
Üşütmüş olabilir, bağışıklık sistemi çok düşük tüy yapısı iyi değil kuş zayıf
⚠Kanarya yemi olmaz yağsızdır, ak darı da diyettir
Kırmızı daldarı yulaf verin
♦Entrobac 3 gün üst üste verin yarından itibaren
♦BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar temin edin ve verin
♦Gervit-w multivitamin temin edin lütfen
♦Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim
kan yapar, yağ asidi çoktur, birçok vitamin ve biotin vardır içinde haftada 3 defa ağzına 2 damla çaykaşığı ile damlatın çok önemli
Tüy yapısına kemiğe çok faydalıdır
Kış aylarında enerji verecek yemler tercih edin
Çedene, keten tohumu, japon darısı(sindirime etkilidir bakteriyi uzaklaştırır) verin
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur
Grit kum, sindirim içindir yemliğin de olsun

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Ekli dosyayı görüntüle 97804Ekli dosyayı görüntüle 97805Ekli dosyayı görüntüle 97806Ekli dosyayı görüntüle 97805Ekli dosyayı görüntüle 97807Ekli dosyayı görüntüle 97808Ekli dosyayı görüntüle 97809
Tünekleri yukarı çıkarın kafes çok küçük gibi anlaşılmıyor yemliklerde akdarı ve aspur var onları alın sultan papağanı yemi verin
Kuşun beslenmeye ihtiyacı var, siz sürekli ekmek yerseniz ne olur sonuç bir düşünün lütfen

bıcır2021

Yeni Üye
Merhaba forumumuza hoşgeldiniz
geçmiş olsun
Kuşunuz yakışıklı bir ERKEK maşallah SüphanAllah 🤲
Üşütmüş olabilir, bağışıklık sistemi çok düşük tüy yapısı iyi değil kuş zayıf
⚠Kanarya yemi olmaz yağsızdır, ak darı da diyettir
Kırmızı daldarı yulaf verin
♦Entrobac 3 gün üst üste verin yarından itibaren
♦BtAmin forte tüy kas kemik yapısını destekler sinir sistemini güçlendirir dengeyi sağlar temin edin ve verin
♦Gervit-w multivitamin temin edin lütfen
♦Kanatlıoil Formmix tavsiye ederim
kan yapar, yağ asidi çoktur, birçok vitamin ve biotin vardır içinde haftada 3 defa ağzına 2 damla çaykaşığı ile damlatın çok önemli
Tüy yapısına kemiğe çok faydalıdır
Kış aylarında enerji verecek yemler tercih edin
Çedene, keten tohumu, japon darısı(sindirime etkilidir bakteriyi uzaklaştırır) verin
Kalamar kemigi ve gaga taşı mutlaka verin kafeste olsun ihtiyacı olunca yer Calsiyum deposudur
Grit kum, sindirim içindir yemliğin de olsun
Size çok çok teşekkür ederim, ama erkek olduğuna emin misiniz? bizi korkutmak için yılan gibi tıslıyor:)

viBritanni

Yeni Üye
Size çok çok teşekkür ederim, ama erkek olduğuna emin misiniz? bizi korkutmak için yılan gibi tıslıyor:)
Erkekler de tıslıyor ve evet erkek 2 yaşında dediğinize göre sarı kafa erkek normalde Demet Hanımın profil fotoğrafındaki gibi kafası griye dönerdi. Bir de kafesi çok küçük ve az eşya var biraz oyuncak takmanızı öneririm çok fazla kafesinde duruyorsa.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Erkek eminim, sarı suratlı dişi olmaz😊lütfen size tavsiyelerim yapın kafesin fotoğrafını paylaşın
Kuş sürekli kafeste durursa, tıslar korkar sizden😔 yenimi geldi evinize?
Çokkk bakımsız kalmış, iri bir erkek olmalıydı şuanda ve çok zayıf😔😔

bıcır2021

Yeni Üye
Erkek eminim, sarı suratlı dişi olmaz😊lütfen size tavsiyelerim yapın kafesin fotoğrafını paylaşın
Kuş sürekli kafeste durursa, tıslar korkar sizden😔 yenimi geldi evinize?
Çokkk bakımsız kalmış, iri bir erkek olmalıydı şuanda ve çok zayıf😔😔
Çok teşekkür ederiz ablası, yok 2 yıldır bizimle, şu an uyuyor, yarın fotoğraf çeksem olur mu? gece uykusuna dikkat ediyorum.
onun dışında kafeste durmuyor çıkıp yanımıza gelip kemiriyor sürekli. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım ama el ile zorla beslemek istemiyorum daha çok eziyet olur diye.
bir de aldığım kumlu tüneği kemiriyor, umarım zararı yoktur.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
vardı kaldırdım yemediği için. ama koyayım. bir de iyi marka kum var ise ondan alayım.
bu arada bugüne kadar kız zannediyordum:)

viBritanni

Yeni Üye
Çok teşekkür ederiz ablası, yok 2 yıldır bizimle, şu an uyuyor, yarın fotoğraf çeksem olur mu? gece uykusuna dikkat ediyorum.
onun dışında kafeste durmuyor çıkıp yanımıza gelip kemiriyor sürekli. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım ama el ile zorla beslemek istemiyorum daha çok eziyet olur diye.
İki tüneği de kumlu mu eğer öyleyse lütfen tahta bir tünek alın ayaklarını tahriş yapabilir.
Ve evet sorun yoktur kemirmesinde ama 1 tane bulunsun ana tünekleri onlar olmasın lütfen.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Rica ederim 😊Kumlu tünek ayaklarına zarar verir normal ahşap tünek kullanın lütfen, sürekli kafes dışında ise neden size tıslıyor🤷
Versele laga, vitakraft, Gardenmix Bütçenize göre yem kullanın gerekirse petshoptan sultan papağanı yemi alın lütfen çok üzüldüm çok zayıf😔😔
Çedene keten tohumu, kızıl daldarı sebzeler verin yesin çekirdek verin

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
evet ikisi de tahta üzerine kumlu dış kaplama geçiriyorum ama yiyor:D
Tüneği ince, kumlu tünek ile kalınlaşıyor, sultanlar için kalın tünekler den alın lütfen olmaz bunlar kullanışsız, kafesiniz de gerçekten hiç bir şey yok😔😔
Kalamar kemigi ve gaga taşı
Grit kum olmalı

Ekli dosyalar

Üst Alt