• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! sultan papağanı halsiz ve kabarık sürekli uyuyor

berkay01berkay

Yeni Üye
Videosunu eklermisiniz. Gittiğiniz hekim kanatlı uzmanı mıydı size verdiği Baytril kaçlık acaba biliyor musunuz? Ağır bir antibiyotiktir olabildiğince önerilmez önerilen de %2.5 luk olup onunda seyreltilmiş halidir. Ayrıca içebileceği suya demişsiniz tam suluktan mı bahsediyorsunuz 0.5ml çok yüksek bir oran bir yanlış olmasın kaybedersiniz kuşu.
hocam biteral metpamid ya da flagy tedavisine mi geçsek

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
merhaba oranları yanlış yazdım tam tersi olacak. baytril 3 damla polygl 0.5 ml suluğa. eğer içmezse ağızdan.
Ağızdan da çok yüksek baytril için konuşuyorum normalde dediğim gibi 2,5 luk seyreltilmiş olan bile 1 damla oda ağır hasta ve gerekli ise diğer ilaç için belki arkadaşlarımın fikri vardır. Yanlış hatırlamıyorsam Adana petlife var rüya hoca oraya bir gidip muayene ettirin isterseniz. Analiz teşhis yapılsın bakteri yada parazit var ise hangi tür de ona göre bir tedavi belirlensin ezbere daha çok zarar verir çocuğa. @Aslı Ö. @Demet bükay

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba kuşta tam olarak ne gibi rahatsızlık var. Salyalı kusma ağızda kötü koku var mı yada solunum yolu enfeksiyonu mu. Baytril a başladıysanız devam edin. Ama dozajını iyi ayarlayın. Hekimizin dediği şekilde uygulayın. Flayg ye neye göre geçiş yapmak istiyorsunuz. Eğer solunum yollarında sıkıntı varsa ki öyle demişsiniz baytril dan devam edin derim. Ama kuş aç olmasın mutlaka az da olsa yesin yedirmeye çalışın.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Dışkı rengi farklı olsa da dışkı analizi değişmez, bakteri varsa çıkar. Etkileyen şeyler takviye, probiyotik, antibiyotik, antifungaldır şu an yapılsa da sonuç pek güvenilir olmaz öncesinde yapılıp en doğru ilacı o şekilde belirleyebilirdi ☺

berkay01berkay

Yeni Üye
Ağızdan da çok yüksek baytril için konuşuyorum normalde dediğim gibi 2,5 luk seyreltilmiş olan bile 1 damla oda ağır hasta ve gerekli ise diğer ilaç için belki arkadaşlarımın fikri vardır. Yanlış hatırlamıyorsam Adana petlife var rüya hoca oraya bir gidip muayene ettirin isterseniz. Analiz teşhis yapılsın bakteri yada parazit var ise hangi tür de ona göre bir tedavi belirlensin ezbere daha çok zarar verir çocuğa. @Aslı Ö. @Demet bükay

Merhaba kuşta tam olarak ne gibi rahatsızlık var. Salyalı kusma ağızda kötü koku var mı yada solunum yolu enfeksiyonu mu. Baytril a başladıysanız devam edin. Ama dozajını iyi ayarlayın. Hekimizin dediği şekilde uygulayın. Flayg ye neye göre geçiş yapmak istiyorsunuz. Eğer solunum yollarında sıkıntı varsa ki öyle demişsiniz baytril dan devam edin derim. Ama kuş aç olmasın mutlaka az da olsa yesin yedirmeye çalışın.

Dışkı rengi farklı olsa da dışkı analizi değişmez, bakteri varsa çıkar. Etkileyen şeyler takviye, probiyotik, antibiyotik, antifungaldır şu an yapılsa da sonuç pek güvenilir olmaz öncesinde yapılıp en doğru ilacı o şekilde belirleyebilirdi ☺
Merhabalar baytril (3 damla) ve polygyl (0.5 ml) kullandıktan ertesi gün yemden düştü. Ya baytril ile alakalı ya da denk geldi birşey diyemiyorum ona. Başka bir veterinere gittim. Görseldeki ilaçları yazdı. Doxy 30 mllik suda seyreltilecek 3 damla şeklinde mama ile karıştırılabilir dedi. Diğer probiyotik ve mama gibi birşey verdi bunları da bir yapıp verin ama antibiyotikle aynı anda olmasın dedi. Bizde bu tedaviye başladık.

1764154483328.jpeg

İki gün bu tedaviye devam ettik. Ama sanki tedavi işe yaramıyor gibi.

Bu sefer sürekli ayağını kaşımaya başladı. Sol ayağının üzerine basamamaya başladı. Ve ayak titremesi başladı.

1764154724597.jpeg1764154755412.jpeg

Kafesin dibinde bu şekilde ayaklarını sürekli kaşımaya çalışıyor.

1764154784428.jpeg

Bu da gün içerisindeki dışkısı. Sadece elle besleme maması yiyor belirtilen ilaçlarla karıştırılıp.

1764154802579.jpeg

Şu an ne yapacağımı bilemedim başka bir üretici ile görüştüm o da streçe sarın güneşe tutun dedi daha denemedim. Tavsiyelerinizi bekliyorum çok çaresizim. Gün sonunda başka bir veterinere gitmeye çalışacağım.

berkay01berkay

Yeni Üye
Bu arada son gittiğim veteriner b vitaminine de başlıyalım diyor. Ne yapsam bilmiyorum. Son veterinerin dediğine devam mı edeyim başka veteriner mi bakayım. Bu sefer yeni gideceğim de başka bir ilaç yazacak gibi hissediyorum. Kuşun bünyesi kaldırır mı onu da bilmiyorum

berkay01berkay

Yeni Üye
Ek olarak ayağında sarımsı ve yeşilimsi renkler oluşmaya başladı. Kafesin dibinde uyumaktan dışkı ile alakalı olabilir diye düşünüyorum. Emin değilim.

1764155017628.jpeg

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, birden fazla antibiyotik kullanımı sindirim sistemini yorarken aynı zamanda sinir Sistemini de etkilemiş. Baytrilin en büyük yan etkisi budur antibiyotikler 2-3 gün gibi kısa kullanımlarda tam bir etki göstermez, birden fazlası da yan etki yapar. B vitamini başlayın, sinir sistemine iyi gelir ancak sürekli antibiyotik değiştirmeyin, elle besleme yapın, probiyotik desteği de verin, bağışıklık sistemini güçlü tutun 🙏

berkay01berkay

Yeni Üye
Merhaba, birden fazla antibiyotik kullanımı sindirim sistemini yorarken aynı zamanda sinir Sistemini de etkilemiş. Baytrilin en büyük yan etkisi budur antibiyotikler 2-3 gün gibi kısa kullanımlarda tam bir etki göstermez, birden fazlası da yan etki yapar. B vitamini başlayın, sinir sistemine iyi gelir ancak sürekli antibiyotik değiştirmeyin, elle besleme yapın, probiyotik desteği de verin, bağışıklık sistemini güçlü tutun 🙏
o zaman doxy devam ediyoruz. probiyotiği de dediği gibi vermeye devam. ve b vitamin takviyesi yapıyoruz.

2 sorum olacak.

birincisi sıktığımız şeyi kemirirse zarar gelir mi?

üçüncüsü bu tedaviye devam mı edelim? başka veterinere göstermeye gerek var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
o zaman doxy devam ediyoruz. probiyotiği de dediği gibi vermeye devam. ve b vitamin takviyesi yapıyoruz.

2 sorum olacak.

birincisi sıktığımız şeyi kemirirse zarar gelir mi?

üçüncüsü bu tedaviye devam mı edelim? başka veterinere göstermeye gerek var mı?
Baytrili kaldırmaz ondan net eminim, doxy hem daha hafif hem de solunum enfeksiyonu ve ishalde işe yarar, baytrile tercih ederim. Sıktığınızı yese, solusa hiçbir şey olmaz merak etmeyin, dışkı analizi yaptırıp röntgen çektirmediyseniz şayet mutlaka yaptırın ve B vitamini mutlaka verin ☺

berkay01berkay

Yeni Üye
Baytrili kaldırmaz ondan net eminim, doxy hem daha hafif hem de solunum enfeksiyonu ve ishalde işe yarar, baytrile tercih ederim. Sıktığınızı yese, solusa hiçbir şey olmaz merak etmeyin, dışkı analizi yaptırıp röntgen çektirmediyseniz şayet mutlaka yaptırın ve B vitamini mutlaka verin ☺
dediklerinizi yaptım ama şu an çok daha kötü. en son attığım dışkıdaki beyazlıklar ne bu arada biliyor musunuz enfeksiyon veya mantar olabilir mi? şu an istemsizce hareketler sergiliyor. ayağı kanatları titriyor.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
dediklerinizi yaptım ama şu an çok daha kötü. en son attığım dışkıdaki beyazlıklar ne bu arada biliyor musunuz enfeksiyon veya mantar olabilir mi? şu an istemsizce hareketler sergiliyor. ayağı kanatları titriyor.
B vitamini vermekten başka çare yok aslında kanatlı uzmanına götürüp yoğun bakımda kalması daha uygun şu anda. Sinirsel maalesef, evde yapacağınız bir şey yok 😔 Aç muhtemelen, elle besleme yapmanız veya yaptırmanız lazım

berkay01berkay

Yeni Üye
B vitamini vermekten başka çare yok aslında kanatlı uzmanına götürüp yoğun bakımda kalması daha uygun şu anda. Sinirsel maalesef, evde yapacağınız bir şey yok 😔 Aç muhtemelen, elle besleme yapmanız veya yaptırmanız lazım
biteral e geçmek mantıklı mı ? üretici biteral verelim iyileşir diyor siz ne diyorsunuz

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
biteral e geçmek mantıklı mı ? üretici biteral verelim iyileşir diyor siz ne diyorsunuz
Bana göre şu an ilaç değiştirmek iyi değil, farklı ilaçlar verdikçe hepsine bağışıklık kazanıp direnç geliştiriyor daha kötü oluyor siz her ilaçtan 2 günde iyileşme bekliyorsunuz şu an iyi bir hekim gözetiminde olması lazım

Üst Alt