• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Sultan papağanı gaga yarılması

aysegulc

Yeni Üye
Dışarıda sultan papağanı bulduk ve alt gagası ikiye ayrılmış şekilde… sizce gaga düzelir mi yoksa kopar mı çok üzülüyorum veterinere götürsem nasıl bir çözüm üretirler ?

Ekli dosyalar

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Oraya crystalin animal health sprey alın sabah akşam spreyleyin, yese de sorun olmaz veterinerlerden bölünmüş olarak alabilirsiniz bir de mutlaka b vitamini takviyesi verin, bt amin forte öneririm gagası düzelene kadar haftada 2 gün mutlaka verin ☺

Furkan82828282

Müdavim
Dışarıda sultan papağanı bulduk ve alt gagası ikiye ayrılmış şekilde… sizce gaga düzelir mi yoksa kopar mı çok üzülüyorum veterinere götürsem nasıl bir çözüm üretirler ?
Yem yiyebiliyorsa BT Amin Forte başlayin burçak ablamın dediği gibi haftada 2 kez yarım suluğa 8 damla yem yiyemiyorsa el besleme yapacaksınız bu süreçte

Furkan82828282

Müdavim
Kabuksuz yem veriyorum kabuklu yemi yiyemediği için
Kabuksuz yemi yiyor
Sebze meyveleri de rendeleyerek veriyorum onları da yiyor ama gaga tekrar eski sağlığına kavuşur mu
Allah'ın izniyle kavuşur güzel bir bakımla tabiki yemini suyunu verirsen sadece uzun sürer ama BT Amine Forte mama falanla desteklerden inşallah evet

aysegulc

Yeni Üye
Versele laga kalsiyum tozu ve röhnfried multivitamin aldım onları kullanmaya başladım
Veterniere götürüp üst ve alt gagasını törpülettirsem daha çabuk düzelme yaşar mı acaba

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Versele laga kalsiyum tozu ve röhnfried multivitamin aldım onları kullanmaya başladım
Veterniere götürüp üst ve alt gagasını törpülettirsem daha çabuk düzelme yaşar mı acaba
Multi vitamini sebze ve meyve yiyorsa 2 haftada bir kez verin, röhnfried bt amin forte temin edip haftada 2 gün kullanın, alt gaga törpülenmez oranın tedavi olması lazım ☺ Ama içiniz rahat edecekse kanatlı uzmanı bir hekime gösterin 🙏🌸

Tarık T.

Eski Forumcu
Moderator
Uzman Mentor
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
İsterseniz tedbiren veterinere götürüp kontrol ettirin. Konum Bursa gözüküyor Beşevler Karafatma heykelinin orada Vetorka veteriner kliniği var kendileri kanatlı uzmanı sahibi Erol hoca arkadaşımdır selamımı söyleyin her konuda yardımcı olacaktır.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Kabuksuz yem veriyorum kabuklu yemi yiyemediği için
Kabuksuz yemi yiyor
Sebze meyveleri de rendeleyerek veriyorum onları da yiyor ama gaga tekrar eski sağlığına kavuşur mu
Merhaba gaga dışarıda kaldığı için yırtılmış size tavsiyem geceleri kokusuz vazelin sürün masaj yapın ve uyusun
Gaga tırnak gibidir keratin yapıdadır, uzar ne kadar bakım o kadar çabuk uzama😊
Vazelin bakteriyel engel oöyr ve çabuk uzatır
Aspur yulaf kızıl darı da verin çabuk kırılır

aysegulc

Yeni Üye
Cevaplar için teşekkür ederim kopacak diye aklım çıkıyor ne yapacağımı şaşırmış durumdayım bir de dediğiniz vitamini kullanayım

aysegulc

Yeni Üye
Merhaba gaga dışarıda kaldığı için yırtılmış size tavsiyem geceleri kokusuz vazelin sürün masaj yapın ve uyusun
Gaga tırnak gibidir keratin yapıdadır, uzar ne kadar bakım o kadar çabuk uzama😊
Vazelin bakteriyel engel oöyr ve çabuk uzatır
Aspur yulaf kızıl darı da verin çabuk kırılır
Hiç elimize gelmiyor dışarıda kim baktıysa zamanında ciddi travma yaşamış gibi gözüküyor kanatları falan kopuktu hep yeni yeni çıkmaya başladı o yüzden elimize alıp bir şey süremiyoruz nasıl elimize gelir onu da bilmiyoruzz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Hiç elimize gelmiyor dışarıda kim baktıysa zamanında ciddi travma yaşamış gibi gözüküyor kanatları falan kopuktu hep yeni yeni çıkmaya başladı o yüzden elimize alıp bir şey süremiyoruz nasıl elimize gelir onu da bilmiyoruzz
Işığı kapatın loş ışıkta yabani değilse rahat gelir, yabani ise ekdivenle tutun ısırmasın karanlıkta kendilerini savunamazlar

Üst Alt