• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Muhabbet kuşum nefes alırken ses çıkarıyor

Denizzzz

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum neredeyse bir ay olacak kadar zor nefes alır durumda ilk başlarda sadece burnundan tıktık ses geliyordu sonra ses gittikçe attı ve sürekli hapşırıyordu bir veterineri arayıp sorduk yer değişikliği yaptıysanız alerji veya solunum yolu hastalığı olabilir dedi yer değişikliği yapmıştık ama daha önce olmamıştı şimdi böyle oldu daha sonra başka bir veterinere gidip sordum ama yeterli aleti olmadığı için bakamayacağını söyledi avi ast ın c vitamini verdi 3 gün bunu 3 gün probiyotik verdim ama çok bir haydası olmadı belki soğuk algınlıdır diye buhar banyosu yaptım buhar banyosu yaptıktan sonra daha az ses çıkarıyor ama hala zorlanıyor hapşırması artık ıslak değil ama hala devam ediyor kuyruğu da sürekli sallanıyor yeme içmede bir sıkıntı yok ötüyor da arada uçtuktan sonra daha çok ses çıkarıyor bazen ağızını açarak nefes alıyor etrafımda da kuştan anlayan bir veteriner olmadığı için getiremiyorum da lütfen bilen biri varsa yardımcı olabilir mi

Sabah ve akşam olacak şekilde iki videosunu koydum

Ekli dosyalar

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Merhaba her ihtimale karşı hava kesesi parazitlerine karşı ense damlası yaptırmanızı tavsiye ederim. Eğer parazitten kaynaklı bir sorunsa damla işe yarar. Ama solunum yolu enfeksiyonu varsa önce takviye ile bağışıklığı güçlendirin. Turbo respiratory nefes açıcı kullanın. İlk hafta suluğuna koyun içsin diğer hafta burnuna fısfıs yapın. Probiyotiğede ihtiyacı var entrobac ve multivitamin gervit alınız. Arada kekik çayı ve spreyi uygulayın. Bu şekilde biraz devam edin. Sorun hala devam ediyorsa ilaç kullanımı olabilir. Söylediğim ürünler petshoplarda satılmıyor internet üzerinden alabilirsiniz. Alırsanız eğer bu konu altına güncelleme yapın nasıl kullanması gerektiğini söyleyelim.

Son düzenleme:

Denizzzz

Yeni Üye
Merhaba her ihtimale karşı hava kesesi parazitlerine karşı ense damlası yaptırmanızı tavsiye ederim. Eğer parazitten kaynaklı bir sorunsa damla işe yarar. Ama solunum yolu enfeksiyonu varsa önce takviye ile bağışıklığı güçlendirin. Turbo respiratory nefes açıcı kullanın. İlk hafta suluğuna koyun içsin diğer hafta burnuna fısfıs yapın. Probiyotiğede ihtiyacı var entrobac ve multivitamin gervit alınız. Arada kekik çayı ve spreyi uygulayın. Bu şekilde biraz devam edin. Sorun hala devam ediyorsa ilaç kullanımı olabilir. Söylediğim ürünler petshoplarda satılmıyor internet üzerinden alabilirsiniz. Alırsanız eğer bu konu altına güncelleme yapın nasıl kullanması gerektiğini söyleyelim.
Cevabınız için teşekkür ederim ense damlasını nasıl yaptıracağım ve her ihtimale karşı söylediklerinizi de sipariş edeceğim tekrar teşekkür ederimm

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Cevabınız için teşekkür ederim ense damlasını nasıl yaptıracağım ve her ihtimale karşı söylediklerinizi de sipariş edeceğim tekrar teşekkür ederimm
Veterinerler yapıyor yada veteriner den rica edin muhabbet kuşuma ense damlası yapıcam diye size parazit damlası verir kendinizde evde uygulayabilirsiniz. Yada egzotik veteriner kliniğine gidin röntgeni çekilir detaylı muayene olur tedavi açısından daha garanti olur 🌸

Denizzzz

Yeni Üye
Veterinerler yapıyor yada veteriner den rica edin muhabbet kuşuma ense damlası yapıcam diye size parazit damlası verir kendinizde evde uygulayabilirsiniz. Yada egzotik veteriner kliniğine gidin röntgeni çekilir detaylı muayene olur tedavi açısından daha garanti olur 🌸
İnanın elimde olsa getirirdim ama benim etrafımdaki veteriner afedersiniz ama pek şey bilmiyor gibi aletim yok diyerek bakmadı diğerlerleride bakmıyor gibi bir tanıdığımın kuşunun kanadı sürekli titriyordu kuşu eline alıp hiçbir şeyi yok diyerek gönderdi
Bir röntgen çekse başka bir veterineri arayıp sormayı deneyeceğim aklıma başka bir şey gelmiyor
O da olmazsa diye bir yandan sizin söylediklerinizi yapmaya çalışacağım🤍

Burçak A.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mod Adayı
İnanın elimde olsa getirirdim ama benim etrafımdaki veteriner afedersiniz ama pek şey bilmiyor gibi aletim yok diyerek bakmadı diğerlerleride bakmıyor gibi bir tanıdığımın kuşunun kanadı sürekli titriyordu kuşu eline alıp hiçbir şeyi yok diyerek gönderdi
Bir röntgen çekse başka bir veterineri arayıp sormayı deneyeceğim aklıma başka bir şey gelmiyor
O da olmazsa diye bir yandan sizin söylediklerinizi yapmaya çalışacağım🤍
Mamaist whatsapp hattından vilmectin ense damlası sipariş verebilirsiniz. Kuşun ense tüylerini aralayıp bir damla derisine damlatın sonra da masaj yapın ☺

Denizzzz

Yeni Üye
Merhaba söylediğiniz ürünler elime ulaştı rica etsem hangi sırayla kullanmam gerektiğini söyleyebilir misiniz

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba söylediğiniz ürünler elime ulaştı rica etsem hangi sırayla kullanmam gerektiğini söyleyebilir misiniz
Merhaba, buyrun 😊

Denizzzz

Yeni Üye
Merhaba, buyrun 😊
Teşekkür ederimm 🙏

Denizzzz

Yeni Üye
Merhaba muhabbet kuşum son birkaç gündür sürekli kafesin dibine iniyor ve gagasını demire takıp öyle duruyor Respiratory Turbo nefes açıcıyı kullandıktan sonra hapşırması baya azaldı ama sesinin biraz kısılmış olduğunu fark ettim ve yemek de fazla yemiyor ben bazen elimle yediriyorum bazen erkek kuş ağızına yem kusuyor nefes açıcıyı ve vitamini biraz zorla verdim uçmasında filan sıkıntı yok ama biraz halsiz gibi kursak mantarı olabilir mi diye şüpheleniyorum ama yem kusma dışkıda yem ağızda kötü bir koku filanda yok umarım sizide ikide bir soru sorarak bunaltmıyorumdur
Dilerseniz video ve dışkı fotoğrafını da çekebilirim

Burçak A.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mod Adayı
Merhaba muhabbet kuşum son birkaç gündür sürekli kafesin dibine iniyor ve gagasını demire takıp öyle duruyor Respiratory Turbo nefes açıcıyı kullandıktan sonra hapşırması baya azaldı ama sesinin biraz kısılmış olduğunu fark ettim ve yemek de fazla yemiyor ben bazen elimle yediriyorum bazen erkek kuş ağızına yem kusuyor nefes açıcıyı ve vitamini biraz zorla verdim uçmasında filan sıkıntı yok ama biraz halsiz gibi kursak mantarı olabilir mi diye şüpheleniyorum ama yem kusma dışkıda yem ağızda kötü bir koku filanda yok umarım sizide ikide bir soru sorarak bunaltmıyorumdur
Dilerseniz video ve dışkı fotoğrafını da çekebilirim
Video ve dışkı resmini eklerseniz daha iyi olur

Burçak A.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Mod Adayı
Kuşunuzda enfeksiyon var gibi gözüküyor kanatlı uzmanına götürün 🙏

Üst Alt