efeyilmazbursa
Aktif Üye
Yuvalığı keşfetmeye başlayan kuşlarıma mama takviyesi yapıyorum. Kabak vermeli miyim eğer veriliyorsa kabuğunu soymalı mıyım?
Pancar da aldımKabak iyidir e vitamini var diye biliyorum içinde. Kabuğunu soyun evet. Hatta çok su içerdiği için aşırı değil ama birazcık suyunu sıkabilirsiniz. Hatta şimdi çıktı mı bilmiyorum bal kabağını da çok severler ve acayip kızıştırır. Havuç da soyup rendeleyebilirsiniz.
Hocam çok teşekkürler bu arada komik gelebilir hayatımda ilk defa pancar aldım bunu patates gibi soyuyoruz değil mi kabuğunu nasıl ikram edelimKuşlarınız sağlıkı ve tüy döneminde değillerse ve çiftleşme görüyorsanız mama desteği yeteli olacaktır. Pancar,havuç,kabak her mamada birini karıştırarak verebilirsiniz hafta 2-3 kez.
E-50 kullanmak istiyorsanız 100 ml suluğa yaklaşık 7-10 damla arası 3-4 gün üst üste verebilirsiniz. Sonrasında vitamin veya başka birşey kullanamdan sade su + mama ile devam. Bu dönemde vitamin ve takviyelere çok yüklenmeyin fazlası anaçlara zarar verebilir.
Kalsiyum takviyesi E-50 den daha önemlidir aslında, mineral ve kalsiyum açığı olmazsa sağlıklı yumurtalar gelecektir. Kalamar kemiği ve blokları kemiriyorlar ise bunlar yeterlidir az tüketiyorsaa calsilux tarzı ürünler kullanabilirsiniz
İlk yumurta geldiğinde yavrular çıkana kadar kuluçka boyunca sade su + yem ile ilerledim ben @Şehmus BAKIR hocanın tavsiyesi ile, arada enerji için elektorlit kullandım gayet sağlıklı yavrular çıktı ve büyüdü.
İlk yumurta geldikten ve yavrular çıktıktan sonra ben her gün mama verdim daha kolay beslediler yavrularını. Bu mamalar en başta bahsettiğmiz havuç-kabak-pancar vs. gibi kızıştırıcı sebzelerden uzakta olabildiğince sade olmalıdır tekrar çiftleşme ve kuluçka bırakmanın önüne geçme adına.
Kolay gelsin![]()
Soyup rendeleyin sonra suyunu sıkıp mamaya ekleyinHocam çok teşekkürler bu arada komik gelebilir hayatımda ilk defa pancar aldım bunu patates gibi soyuyoruz değil mi kabuğunu nasıl ikram edelim![]()
Havuç ve pancarı sıkıyorum ama böyle ilgileri az oluyor acaba son gücümle hiç suyu kalmayana kadar sıkarak yanlış mı yapıyorum? Vitaminler bu sebzelerin suyunda değil mi? Üreticilerin kuşları genelde pancarlı mama yediklerinde yüzleri kıpkırmızı oluyor sanırım onlar hiç sıkmıyor ya da sadece ufak bir güçle sıkıyorlar ve yarı sulu halini veriyorlar. Eğer suyunu sıkmasam veya az sıksam çok büyük problem olur mu? Fazla su tüketimi nedeniyle oluşan ishal ile üşütme ve hastalık nedeniyle oluşan ishal kuşa aynı zararı mı verir?Soyup rendeleyin sonra suyunu sıkıp mamaya ekleyin
@Şahin_tutuş hocam bir fikriniz var mıdırHavuç ve pancarı sıkıyorum ama böyle ilgileri az oluyor acaba son gücümle hiç suyu kalmayana kadar sıkarak yanlış mı yapıyorum? Vitaminler bu sebzelerin suyunda değil mi? Üreticilerin kuşları genelde pancarlı mama yediklerinde yüzleri kıpkırmızı oluyor sanırım onlar hiç sıkmıyor ya da sadece ufak bir güçle sıkıyorlar ve yarı sulu halini veriyorlar. Eğer suyunu sıkmasam veya az sıksam çok büyük problem olur mu? Fazla su tüketimi nedeniyle oluşan ishal ile üşütme ve hastalık nedeniyle oluşan ishal kuşa aynı zararı mı verir?
Merhaba kızışma döneminde havuç, pancar nane tarçın tavsiye ederim, suyu iyce sıkılıp ikram edilmelidir@Şahin_tutuş hocam bir fikriniz var mıdır
tamamdır teşekkürler. yulafı kabuklu mu alayım kabuksuz mu sizce bir de bu pancarın havucun vitamini suyunda olduğu için suyu sıkılmaz diyenler var siz ne diyorsunuzMerhaba kızışma döneminde havuç, pancar nane tarçın tavsiye ederim, suyu iyce sıkılıp ikram edilmelidir
Buyrun okuyun lütfen faydası çok olur
Tanıtım - Kuşlarımız için Sebze salatası ve yumurta maması tarifi
Merhaba arkadaşlar 😊 Bugün sizlere çok merak edilen, Kuşlarımız için haftada 1 yapılması gereken, Kuluçkada olan canlarımız için haftada 1-2, Bebekli, yavrulu çiftlerimiz için haftada 2-3 defa verilmesi gereken sebze salatamızı paylaşıyorum Gerekli malzemeler : Brokoli Karnabahar Kırmızı biber...kafeskuslari.com
Petshoptan kuşlar için yulaf içi alabilirsiniz, sularını sıkmazsanız mama çok cıvık olur olmaztamamdır teşekkürler. yulafı kabuklu mu alayım kabuksuz mu sizce bir de bu pancarın havucun vitamini suyunda olduğu için suyu sıkılmaz diyenler var siz ne diyorsunuz
Dönüş yapamadığım için kusura bakmayın. @Demet bükay hanım gerekli cevabı vermiş zaten. Kendi kişisel deneyimim de çok nemli kaldığı zaman mamaya ilgi göstermeyebiliyorlar.@Şahin_tutuş hocam bir fikriniz var mıdır
Size de demet hanıma da çok teşekkür ederim. Bugün ilk kez çiftleşmeye denk geldim. Normalde haftada 2 gün mama veriyordum şu an her güne mı çıkarmalıyım yoksa böyle devam mı etmeliyim?Dönüş yapamadığım için kusura bakmayın. @Demet bükay hanım gerekli cevabı vermiş zaten. Kendi kişisel deneyimim de çok nemli kaldığı zaman mamaya ilgi göstermeyebiliyorlar.
Bir ihtimal de alışık olmadığı için garipseyebiliyorlar bazen. Bazı kuşlar da mesela zemine koyulan mamalığa ilgi göstermiyor. Bazı kuşlar da mamalık kabının kendisini sevmiyor. Bazı kuşlar da büyük kesildiyse ilgi göstermiyor. Hepsi başıma geldi. Biraz deneme yanılma biraz da sabırla önlerine sürekli koyarak alışacaklardır.
Yumurta dizmemişti sanırım kuşlarınız daha. Haftada 2 ya da 3 gün yeterli. Hatta çiftleşiyorlarsa haftada 2 bence daha uygun. Bütün yumurtaları dizdikten sonra keyfe keder haftada bir gün yapsanız bile yeterli. Tabi içinde kızıştırıcı malzeme kullanmayın yumurta dizimi bittikten sonra. 2 günde bir yumurtlayacak. Yavruların çıkmasına 2-3 gün kala mama yapmaya başlayabilirsiniz. Yavrular çıktıktan sonra ise hergün kızıştırıcısız mama yaparsanız rahat bir şekilde süreç tamamlanır. Özellikle yavru bakımında kalsiyum takviyesi yavruların gelişimi için önemli.Size de demet hanıma da çok teşekkür ederim. Bugün ilk kez çiftleşmeye denk geldim. Normalde haftada 2 gün mama veriyordum şu an her güne mı çıkarmalıyım yoksa böyle devam mı etmeliyim?
Merhaba Rica ederizSize de demet hanıma da çok teşekkür ederim. Bugün ilk kez çiftleşmeye denk geldim. Normalde haftada 2 gün mama veriyordum şu an her güne mı çıkarmalıyım yoksa böyle devam mı etmeliyim?
tamamdır dediklerinizi dikkate alacağım mutlaka çok sağ olun. daha önce de sormuştum galiba. benim iki kafesim birbirine geçmeli olarak üst üste takılı. üstteki kafes bir tık daha büyük olduğundan tavanın bitiş yerinde 2 cm civarı bir boşluk var. dişi kuş saatte bir gidip orayı deli gibi gagalıyor. bugüne kadar böyle bir şey yapmamıştı. alttaki takım da o öyle yapınca kafesin tepesine çıkıyor bakıyor bu napıyor diyeMerhaba Rica ederizkızıştırıcıyı 2 hafta daha verin ve kesin, yumurtlama 15-20 gün içinde olur,
Kızıştırıcı sebzeye devam ederseniz eğer15 gün sonra yumurtlama ve çifleşme devam eder yatmaz
İlk yumurtadan sonra haftada 1 sebze salatası verin
Kalamar kemigi Yulaf darı aspur kuluçkada önemlidir, enerji ve Calsiyum ihtiyacı çok olur
Yuvada yatacağı için kilo kaybeder![]()
Hiç müdahale etmeyin kuluçkada kuşlar bunu sık yapar, plastik köşeleri gagalayıp kırar, zamanı gelince yuvalığa yumurtlartamamdır dediklerinizi dikkate alacağım mutlaka çok sağ olun. daha önce de sormuştum galiba. benim iki kafesim birbirine geçmeli olarak üst üste takılı. üstteki kafes bir tık daha büyük olduğundan tavanın bitiş yerinde 2 cm civarı bir boşluk var. dişi kuş saatte bir gidip orayı deli gibi gagalıyor. bugüne kadar böyle bir şey yapmamıştı. alttaki takım da o öyle yapınca kafesin tepesine çıkıyor bakıyor bu napıyor diyebunun tek çözümü var üstteki kafesi alta alttakini üste almak sizce lüzum var mı yoksa bir noktadan sonra bırakır mı ya da bu durum kuluçkada yatma zamanı geldiğinde dikkatini dağıtır mı? günün çeyreğini falan yuvada geçiyor şu an çiftleşmeler de başladı
tamam süperHiç müdahale etmeyin kuluçkada kuşlar bunu sık yapar, plastik köşeleri gagalayıp kırar, zamanı gelince yuvalığa yumurtlar
Kısaca evini düzenliyor![]()
Merhaba emeğinize yüreğinize sağlık çimlendirme mükemmel olmuştamam süpertecrübenin önemi işte. o zaman kafesleri değiştirmej gibi bir topa girmiyorum bu hareket normalse. bu arada ilk kez düzgün bir buğday çimlendirme yapabildim sanırım. 1 gün suda beklettim 1 gün de kapta sadece üzerine peçete serip nemlendirerek beklettim. ortam karanlıktı fakat kabın ağzı açıktı. bin türlü yol denedim sonucu pamuk pamuk olmayan tek yol bu oldu. @Şahin_tutuş @Demet bükay çimlendirme konusunda sizlerin başını çok şişirdim o yüzden size de atmak istedim umarım olmuştur. 5 dakika da sirkeli suda beklettim işe giderken acelem vardı daha uzun tutamadım sorun olmaz diye düşünüyorum.