• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Muhabbet kuşu hırıltılı nefes

Melikçelik

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Hırıltılı nefes
Hastalık Belirti Tarihi
1 May 2025
Az önce fark ettim saat öğlen 14.30 civarı kuşum da hırıltılı nefes duyuyorum çok belirgin kapı gıcırtsına benzer bir ses çıkarıyor sonbahar da arada bir hırlama vardı kışın sonunda da hırlama vardı forma attım tüy dökümüne girdiği için denildi şimdi yine hırıltı var endişeleniyorum bundan önce ki kuşumu üst solunum yolu enfeksiyonu yüzünden kaybettim bunuda kaybetmek istemiyorum gerwit w vitamin doldurdum sabah bu olaydan önce sanki keyfi yoktu hava değişikliğinden dolayı bitkin düşmüştür diye

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Az önce fark ettim saat öğlen 14.30 civarı kuşum da hırıltılı nefes duyuyorum çok belirgin kapı gıcırtsına benzer bir ses çıkarıyor sonbahar da arada bir hırlama vardı kışın sonunda da hırlama vardı forma attım tüy dökümüne girdiği için denildi şimdi yine hırıltı var endişeleniyorum bundan önce ki kuşumu üst solunum yolu enfeksiyonu yüzünden kaybettim bunuda kaybetmek istemiyorum gerwit w vitamin doldurdum sabah bu olaydan önce sanki keyfi yoktu hava değişikliğinden dolayı bitkin düşmüştür diye
Kuşun streamable.com üzerinden birer videosunu ekleyebilir misiniz? Ayrıca beyaz peçete üstünde 4-5 adet birikmiş dışkıda görelim.

Melikçelik

Aktif Üye
Videoda çok belli olmuyor videonun başında sesi fullerseniz hafif bir ses var

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Kafesini yeni temizledim dışkıladığı zaman atacağım
Dışkıları bekliyorum, ilk baştaki grr sesi kur sesi gibi geldi bana. O ses anını tam yakalarsınız bizim için daha anlamlı olur. @Aslı Ö. ablayı da konunuza etiketliyorum, oda görsün bir videoyu.

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba yavrunuz çok hareketli. Özellikle şekerleme yaparken yandan kuyrukta gözükecek şekilde videosunu atar mısınız.

Melikçelik

Aktif Üye
Uçuş performansında bi sıkıntı göremedim uçtuktan sonra hızlı nefes alıyor ama öyle aman aman nefes nefese kalma gibi bi durum yok

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Uçtuktan sonra çoğu kuş nefes nefese kalır. Önemli olan uçtuktan sonra değil sakinken nefes alış veriş önemli. Bende sorun göremedim.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Uçuş performansında bi sıkıntı göremedim uçtuktan sonra hızlı nefes alıyor ama öyle aman aman nefes nefese kalma gibi bi durum yok
Benim daha çok demek istediğim hemen iki kanat çırptığında nefes nefese kalması aslında. Kuşun dışkılarını bekliyoruz.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Dışkılarda guzel.

Üst Alt