• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Yavru Bakımı Minik Gimli için Büyüme Yardımı

Karamelslife

Yeni Üye
Merhaba, yaklaşık 42 günlük bir forpus'um var. Daha önce çekoslavak tür muhabbet kuşu (Turbo 💛 ) besledim. İlk aldığımda 3-4 aylıktı. 8 yaşına girince maalesef kaybettim. Turbo'yu biraz daha büyükken sahiplendiğim için ve önceden muhabbet kuşu besleme deneyimim olduğu için gelişimi konusunda çok endişem yoktu ama şimdi Gimli için (forpusum yani) deneyime ve tavsiyelere fazlasıyla açım.
O yüzden tavsiye ve yönlendirmeleriniz harika olur. Sağlıklı şekilde büyümesini ve doğru kilo alarak büyümesini istiyorum.
Önce aldığım ürünlerden bahsedeyim.
- Röhnfried Entrobac Probiyotik Takviyesi ( Yavru olduğu için 100ml'e mercimek tanesi kadar ekledim. Ağır gelir vs korkusu. ) Forumda genelde 50 ml.'e mercimek tanesi denmiş ama bu oran yetişkin için olabilir mi? )
- Röhnfried Bt-Amin Forte B vitamini , Amino Asit ve Elektrolit
- Röhnfried Gervit-W MultiVitamin Takviyesi
- Kalsiyum & Mineral Blok (Kalsiyum Bombası)
- Kırmızı darı
- Kalamar kemiği

Bu aldığım ürünlere ek olarak; sağlık tohumu, kuş kumu, pelet yem vb. ürün kullananlar da gördüm. Bunları da almalı mıyım?
Bir de bu çocuk halıda falan yürüyor. Haliyle ev tozuyla falan da haşır neşir olacak gibi görünüyor. Tüyleri ve ayakları için sizce bir ürün kullanmalı mıyım?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Merhaba, gerekenleri almışsınız, entrobacın yetişkin yavru dozu da aynı korkulacak bir durum yok, sebze ve meyveye alıştırırsanız gerviti ayda bir kez verin. Halıda gezmesi iyi bir şey değil hem solunum problemi yaşarsınız hem de yerse yabancı cisimden kursakta tıkanma, zehirlenme yaşamanız olasılığı yükselir ☺ Ayakları için de 2 haftada bir kez tatlı badem yağı sürebilirsiniz 🌸

Karamelslife

Yeni Üye
Merhaba, gerekenleri almışsınız, entrobacın yetişkin yavru dozu da aynı korkulacak bir durum yok, sebze ve meyveye alıştırırsanız gerviti ayda bir kez verin. Halıda gezmesi iyi bir şey değil hem solunum problemi yaşarsınız hem de yerse yabancı cisimden kursakta tıkanma, zehirlenme yaşamanız olasılığı yükselir ☺ Ayakları için de 2 haftada bir kez tatlı badem yağı sürebilirsiniz 🌸
Bu durumda şunları almama gerek yok değil mi? >> sağlık tohumu, kuş kumu, pelet yem
Halıya inmesini ben de istemiyorum ama kendisini ikna etmek biraz zorluyor. :giggle: Önce evi uçarak keşfetti. Şimdi pıtı pıtı yürüyor. 🥰Halıya her indiğinde ona yaptığım oyun alanına götürüyorum.
Sebze/meyve konusunda da başlangıçta bi' brokoli verdim. Hem çiğ hem de buharda. Sağ olsun azıcık tadına bakıp geri kalanı sağa sola fırlattı. Sizin bunu kesin deneyin dediğiniz bir meyve/sebze öneriniz var mı?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu durumda şunları almama gerek yok değil mi? >> sağlık tohumu, kuş kumu, pelet yem
Halıya inmesini ben de istemiyorum ama kendisini ikna etmek biraz zorluyor. :giggle: Önce evi uçarak keşfetti. Şimdi pıtı pıtı yürüyor. 🥰Halıya her indiğinde ona yaptığım oyun alanına götürüyorum.
Sebze/meyve konusunda da başlangıçta bi' brokoli verdim. Hem çiğ hem de buharda. Sağ olsun azıcık tadına bakıp geri kalanı sağa sola fırlattı. Sizin bunu kesin deneyin dediğiniz bir meyve/sebze öneriniz var mı?
Ay bu minikler 🤣🤣 Pelet yeme gerek yok yem yesin daha iyi, tatlandırıcı, koruyucu gibi şeyler kansorejen yapabiliyor, parazit yapabiliyor. Kuş kumu gritli olsun her zaman kafesinde bulunsun. Elma verebilirsiniz, salatalık, maysanoz sapı, dereotu, kırmızı kapya biber( çekirdekleri mutlaka ayıklanacak), havuç ( kızgınlaştırır ama bebek olduğu için çok az verilebilir) , biberiye çok az, enginar sapı bunlar verilebilir ☺ Her kuşun kendi damak tadı var deneyimlerim bunları söylüyor 🤣🤣

Karamelslife

Yeni Üye
Ay bu minikler 🤣🤣 Pelet yeme gerek yok yem yesin daha iyi, tatlandırıcı, koruyucu gibi şeyler kansorejen yapabiliyor, parazit yapabiliyor. Kuş kumu gritli olsun her zaman kafesinde bulunsun. Elma verebilirsiniz, salatalık, maysanoz sapı, dereotu, kırmızı kapya biber( çekirdekleri mutlaka ayıklanacak), havuç ( kızgınlaştırır ama bebek olduğu için çok az verilebilir) , biberiye çok az, enginar sapı bunlar verilebilir ☺ Her kuşun kendi damak tadı var deneyimlerim bunları söylüyor 🤣🤣

Teşekkür ederim cevaplarınız için hepsini ara ara deneyeceğim. Havuç da denemiştim, onu da bi' ayıp olmasın diye tadına bakıp sonra dağıtmıştı. 😂
Savurgan bir gençlik geliyor gibi. 😋