• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme mama vereyimmi

ahmet efe mercan

Yeni Üye
Selam dıstlar size kısa bi sorum var ben bugün kanaryalarıma mama hazırladım (yumurta havuç tarçın bebe bisküvisi) biraz yediler biraz kaldı ağzını kapatıp dolaba koydum kokusu falanda güzeldi bu arada yarın birdaha vereyimmi bu mamadan

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba mamanın içine bebe bisküvisi atmayın bundan sonra. İçeriğindeki bazı maddelerden dolayı mantar a sebebiyet verir. Hazırladığınız mamanın kalan kısmını çöpe atın. Vereceğiniz zaman yenisini hazırlayın. Lakin yumurta mamaları maksimum bir iki saat içinde tüketilmiyorsa önünden alınması gerekir. Sonrası bakteri üretir. Keza havuç ta öyle ertesi güne durması sağlıklı olmaz.

Son düzenleme:

ahmet efe mercan

Yeni Üye
peki nasıl mama hazırlayalım ben evvelden beri bebe biskivüsü katıyodum mamanın içine irmik mi katayım bundan sonra

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Hayır irmikte atmayın. Sindirim de sıkıntı yaşar. Kırmızı pancar havuç brokoli vs içine tarçın kekik ve biraz yumurta atın. Sonrası dediğim gibi yumurta olduğu için çok fazla bekletmeyin. Yumurta yoksa üç dört saat kadar bekleyebilir.