• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşumun kanat altı kanıyor

Eyupshn1907

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Kanat altı kanıyor
Hastalık Belirti Tarihi
29 Ocak 2025
Merhaba 2-3 gün önce kuşumdan bi koku geliyordu ilk önce anlamadım bişeyi yoktur diye düşündüm ertesi gün kuşumun gagasında biraz kurumus kan gördüm korktum ama neyse yanlıslıkla kanatmıştır dedim gagasını temizledim bu sabah ise kendi kanadının altını gagasıyla ayıklarken gördüm kanadının altı kanıyordu ve gagası yine kanlanmıstı sanırım kurumuş kan hala devam ediyor mu bilmiyorum ama ediyo olabilir cünkü bu koku kuşta 2-3 gündür var bu olay muhtemelen yeni oldu işe geç kaldığım için sadece göz ucuyla bakabildim ama cok endişeliyim ne yapmam gerek istanbul esenlerdeyim kuş hakkında bilgili olan bir veteriner önerir misiniz yada malzemelerle kendim de yapabilirim yardımcı olun lütfen fotoğraf atarım akşam

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhaba 2-3 gün önce kuşumdan bi koku geliyordu ilk önce anlamadım bişeyi yoktur diye düşündüm ertesi gün kuşumun gagasında biraz kurumus kan gördüm korktum ama neyse yanlıslıkla kanatmıştır dedim gagasını temizledim bu sabah ise kendi kanadının altını gagasıyla ayıklarken gördüm kanadının altı kanıyordu ve gagası yine kanlanmıstı sanırım kurumuş kan hala devam ediyor mu bilmiyorum ama ediyo olabilir cünkü bu koku kuşta 2-3 gündür var bu olay muhtemelen yeni oldu işe geç kaldığım için sadece göz ucuyla bakabildim ama cok endişeliyim ne yapmam gerek istanbul esenlerdeyim kuş hakkında bilgili olan bir veteriner önerir misiniz yada malzemelerle kendim de yapabilirim yardımcı olun lütfen fotoğraf atarım akşam
Merhaba, geçmiş olsun, kokuda gelip kanataltı ı kanatıyorsa%90 canlı parazit vardır(akar)
Fotoğraf paylaşırsanız sevinirim
Eczaneden Rif ampül alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün lütfen
Antibiyotik ve antibakteriyeldir yanetkisi yoktur
Ücretli veren eczaneler var sorun lütfen

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Veteriner genelde anlamaz, antibiyotik verir fayda etmez çünkü inatçı bir parazittir, kanallar açarak önce deri, doku, kas, iç organ, beyne kadar gider
Rif ampül paraziti öldürür, yumurtalarını yok eder hızlıca tedavi eder ve onarır
Kokuyu parazit yapar, dokuları yani eti yediği için çürütür ve koku yayar, acil bir şekilde temin edin hemen kurtaralım Allah ın izniyle 😊🤲

Eyupshn1907

Aktif Üye
Benim kuşum eskiden çırpınarak hafiften cıyaklayarak kaşınıyodu veterinerler pahalıdır diye götüremedim maddi imkanım yoktu ama zamanla baya aza indi ve cok az yapmaya basladı koku dediğim şey kan kokusu sanırım veterinere götürmeme gerek var mı yoksa kendim tedavi edebilcek miyim ölmesini istemiyorum

Eyupshn1907

Aktif Üye
Videosu var mı ben bugün dediğiniz ilacı alıcam ama nasıl sürücem falan bilmiyorum hiç daha önce deneyimlemedim (vitamin falan almam gerekiyorsa alabilirim önerirseniz)

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Benim kuşum eskiden çırpınarak hafiften cıyaklayarak kaşınıyodu veterinerler pahalıdır diye götüremedim maddi imkanım yoktu ama zamanla baya aza indi ve cok az yapmaya basladı koku dediğim şey kan kokusu sanırım veterinere götürmeme gerek var mı yoksa kendim tedavi edebilcek miyim ölmesini istemiyorum
Çok kolay bir tedavi endişe etmeyin sadece Rif ampul alın kırın ve kulak pamuğu ile sürün bu kadar ayrıca kaşınması için, dış parazit damlası gerekli
2-3 ayda bir dış parazit damlası uygulayın mutlaka
Vilmectin
Zimec
Avromec
Baymec
Bunlardan birini temin edin
Veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz
Ensesine 1 damla damlatın ve masaj yapın 10 gün sonra tekrar uygulayın 2-3 ay sonra tekrarlayın
Eğerki rif ampul ve dış parazit damlası uygularsanız sağlığına kavuşur,ertelerseniz bu parazit tehlike saçar ve kuş telef olur
Tercih sizindir bizler yol gösteririz😊🤲

Eyupshn1907

Aktif Üye
Tamam çok teşekkürler maddi durumum şuan var çalışıyorum çünkü bu rif ampul tek seferlik mi kullanılıyor ? Dediğiniz dış parazit ilaçlarından eczanede hangisini bulursam alacağım 1 damladan fazlası sanırım öldürür ve masajı sadece ensesine yapacağım değil mi doğru mu anladım

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Videosu var mı ben bugün dediğiniz ilacı alıcam ama nasıl sürücem falan bilmiyorum hiç daha önce deneyimlemedim (vitamin falan almam gerekiyorsa alabilirim önerirseniz)
Tabiki Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Profesyonel ürünlerdir
Mamaist.com dan temin edebilirsiniz, çok güvenilirdir, sitemizin sponsorudur
Vilmectin dış parazit damlası da mamaist.com dan temin edebilirsiniz
Watsap hattından Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz yardımcı olur

Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w/ multivitamin
BtAmin forte/ tüy kas kemik yapısını destekler
Rif ampuldür, bozağından bıçak ile tırtıklayın ve kırın(çizgi var) kulak pamuğunu içine batırın, sürün ve atın, ampulü bantlayın kullandıkça kapatın ağzını uçmasın

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Tamam çok teşekkürler maddi durumum şuan var çalışıyorum çünkü bu rif ampul tek seferlik mi kullanılıyor ? Dediğiniz dış parazit ilaçlarından eczanede hangisini bulursam alacağım 1 damladan fazlası sanırım öldürür ve masajı sadece ensesine yapacağım değil mi doğru mu anladım
Hayır tek seferlik değil kullanın kapatın bantlayın, 90 tl gibi, eczaneler reçete isteyebilir, ücretsiz veren de var, ücretli alıyorum ben, size 2 ampul yeter tahminim tam da bilemiyorum ne kadar yarası

Eyupshn1907

Aktif Üye
Bu akşam yada yarın vilmectin ve vitamini sitenizden temin ederim saolun şehmus bakır beyin numarasını nerden bulabilirim siteye az önce kaydoldum hiç bilgim yok

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Evt çok doğru 1 damla ensesine deriye temas edecek, eczanede yoktur, veteriner malzemesi satan yerden alabilirsiniz

Eyupshn1907

Aktif Üye
Akşam fotoğrafını atayım ona göre bidaha durum değerlendirmesi yapalım o zaman ben göz ucuyla bakabildim ama cok kücük bi kan da değil gibi yayılmış sanki

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Akşam fotoğrafını atayım ona göre bidaha durum değerlendirmesi yapalım o zaman ben göz ucuyla bakabildim ama cok kücük bi kan da değil gibi yayılmış sanki
Paraziti çıkarıp atmak ister bu yüzden kanatır😔kanattıkça içeri yayılır😔🤲çok tehlikelidir, lütfen bugün alın akşam başlayın uygulamaya, şuan yumurtluyor ve hareketli, biran evvel çekip sökelim🤲
Size makalemi paylaşıyorum lütfen okuyun

Ekli dosyalar

Eyupshn1907

Aktif Üye
teşekürler okuyacağım umarım kurtarabiliriz bugün temin etmiş olurum ne zamandır kaşınıyor ama ilk defa kanattı korktum saolun

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
teşekürler okuyacağım umarım kurtarabiliriz bugün temin etmiş olurum ne zamandır kaşınıyor ama ilk defa kanattı korktum saolun
Korkmayın düzelir tüm vücudunu saran kuşlarımızı kurtardık sayıları çok fazla hatta yüzlerce🤲😊
Geçmiş olsun

Eyupshn1907

Aktif Üye
İstemsizce korkuyorum bit spreyi sıkarken bile korkuyordum zarar veririm diye el alıskanlıgım hic yok umarım kolaydır istanbulda veterineriniz olsa kesinlikle getirirdim bilgili oldugunuz konuşmalara yansıyor güven veriyor ama benim kendime cok güvenim yok bu rif ampülde bir kere kulak çubuğunu batırıp sürmek yeterli oluyo mi fazlası zarar olur mu

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
İstemsizce korkuyorum bit spreyi sıkarken bile korkuyordum zarar veririm diye el alıskanlıgım hic yok umarım kolaydır istanbulda veterineriniz olsa kesinlikle getirirdim bilgili oldugunuz konuşmalara yansıyor güven veriyor ama benim kendime cok güvenim yok bu rif ampülde bir kere kulak çubuğunu batırıp sürmek yeterli oluyo mi fazlası zarar olur mu
Emekli sağlıkçıyım hiç korkmayın, sprey tahriş eder kullanmayın lütfen
Yan etkisi yok ampulün,
Ben size güveniyorum 😊🤲
Veteriner hekimlerimiz var fakat parazit için hiç bir hastamızı yollamadık, onlar , iç hasar,kursak mantarı, rontgen çözülmesi zor sorunlarla ilgileniyorlar, bu yüzden önermiyorum
Yapmanız gereken: ampulü kırın, küçük bir enjeksiyon ampulü
İçine kulak pamuğunu batırın kanadını açın ve sürün
Hiçbir yanetkisi yok, yurtdışında içiriliyor kuşlara
Kaşıntı hemen bitmeyecek, 2-3 gün sürecek, bu arada tüyleri temizlemek isteyecek didecek
Yesin yutsun ağızda gagada olan parazitler de ölür hiç sıkıntı değil
Önce Rabbim sonra size çok güveniyorum 😊🤲

Eyupshn1907

Aktif Üye
Bende esenlerdeyim araba var gidebilirim numarasını bulamadım sadece

Üst Alt