• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

    Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Kuşlarda Çimlendirme Sistemi Nasıl Yapılır

RıdvanPulat

Aktif Üye
Katılım
6 Mar 2021
Mesajlar
52
Tepkime puanı
101
Puanları
33
Kuşlarda Tohum Çimlendirme
FB_IMG_1617299599385.jpgFB_IMG_1617299606647.jpgFB_IMG_1617299604474.jpgFB_IMG_1617299601925.jpg

ÇİMLENDİR''ME'' HERKES ÇİMLENDİRMESİN AMA SEN ""CİMLENDİR""

Öncelikle ÇİMLENDİRME nedir.
Suda tohumları beklettiğimizde ya da ısı ve oksijen oranı doğru bir ortamda dinlendirdiğimizde uyanırlar. Tohum üzerindeki koruyucu kabuk çatlatır ve filize dönüşür. Bu işleme tohum çimlendirme veya filizlendirme denir.

Çimlendirme antibesinleri etkisizleştirir

Doğada her şey hayatta kalmak üzerine programlanmıştır. Bu durum tohumlarda da geçerli.

Antibesin bulundukları gıda içerisindeki vitamin, mineral ve diğer birçok öğenin kullanılmasını engeller. Bu durum günümüzdeki vitamin ve mineral eksikliklerinin çoğundan sorumludur.

Tohumlarda bulunan antibesinlerden olan fitik asit; kalsiyum, demir, çinko, magnezyum gibi önemli minerallerin emilimini engeller. Ayrıca fitik asit sindirim sistemi üzerindeki proteinleri parçalayan enzimleri etkisiz hale getirerek proteinlerin kullanımını engeller.

Çimlendirme (filizlendirme) işlemi sonucunda bu olumsuz durum tamamen değişir. Çünkü çimlenen tohumlar artık diğer hayvanları tehlike olarak görmez ve içeriğini tamamen değiştirerek savunmadan çok büyümeye odaklanır.

Çimlendirme (filizlendirme) işlemi, Demir, kalsiyum ve çinko emilimini %50 oranında arttırır, Sindirime zarar veren lektin, tanin gibi öğeleri azaltır, Tohum içi vitamin C, E, beta karoten ve folat düzeyleri artar.

Sonuç olarak tohumları çimlendirmek içerisindeki besinleri tam olarak kullanmak için oldukça iyi bir yoldur.

Çimlendirme Lif düzeyini arttırır.

Birçok tohum içerisinde önemli miktarda lif bulundurur. Bu lif profili özellikle kepeği alınmamış ürünlerde daha fazla. Çimlendirme ile beraber oluşan filizler ciddi miktarda bitki hücresi içerir ve bu hücrelerin duvarları önemli miktarda lif ihtiva eder.

Çimlendirme gluten düzeyini azaltır

Glutensiz beslenme düzeni oldukça zor. Çünkü günlük hayatta kullanılan birçok besin gluten ihtiva eder. Ama bu besinleri tüketmek imkansız değil çünkü çimlendirme yöntemi tohumların içerisinde bulunan gluteni ciddi miktarda azaltır.

Toparlayacak olursak
Tohum içerisinde bulunan ve vitamin, mineral emilimini engelleyen antibesin düzeyini düşürür. Tohum içerisinde bulunan vitamin düzeylerini (özellikle C ve folat) arttırır. Tohum içerisinde bulunan protein ve diğer makroların daha iyi emilmesini sağlar. Tohumun antioksidan profilini geliştirir. Tohumun lif miktarını arttırır. Tohum içerisinde bulunan gluten ve diğer alerjenlerin düzeyini azaltır.

Çimlendirme (filizlendirme) tüketeceğiniz besinler üzerinde oldukça olumlu etkilere sahip bir yöntem. Bu teknik ile besinleri daha besleyici ve daha az zararlı hale getirebilirsiniz.

Çimlendirilmiş tohumlar

*Tohumları iyice yıkayın

*24 saat oda ısısında su içinde bekletin ara

* Daha sonra suyu süzüp süzgece alın

*Üzerine nemli hava alabilen bir bez serip 24 saate bu şekilde bekletin ara ara suya daldırıp çıkarın

*Ertesi gün filizlenme başlamış olacak. Filizler biraz patlayınca tüketebilirsiniz.

Çimlendirme sırasında tohumda bir enerji açığa çıkar bu enerji tohum fazla filizlenmeden tüketilir ise daha iyi olur tarla ekili arızilerde yaban kuşları bu filizlerin tohumlarına odaklıdır. Topraktan söker tohumu yerler

Buğday filizinin 100 gramında 153 kalori, 6 gram protein, 31 gram karbonhidrat, 7 gram şeker var. Yağ, kolestrol yok. %47.8’i su, glisemik endeksi de 23, yani gayet düşük.

Filizlendirme gıdanın besin yoğunluğunu arttırdığından buğday filizleri vitamin, mineral, antioksidan bakımından çok zengin. Filizlendiklerinde buğdayların E vitamini içeriği %300,

C vitamini %600, B vitaminleri %20-%1200’e kadar yükselebiliyor.

İçindeki kanser önleyici vitamin olarak bilinen B17 vitamini de filizlenmemiş tohuma göre %100 artıyor. Protein içeriği de %300 artış gösteriyor.

B1 %15

B2 %9

B3 %15

B5 %9

B6 %13

Folik asit %10

Demir % 12

Magnezyum %21

Fosfor %20

Çinko %11 var.

Üstelik manganez ve selenyum açısından çok cömert…

Manganez’in %93’ünü, Selenyum’un da %61’ini buğday filizinden alabiliyoruz.

Manganez antioksidan, vücutta protein sentezlenmesinde, sindirimde ve besinlerden enerji üretilmesinde görev alıyor, kemiklerin büyümesi ve gelişmesi ile bağ dokuları için gerekli bir mineraldir. Eksikliği sürekli yorgunluk, hafıza problemleri, kısırlık, kilo kaybı, özellikle çocuklarda ve bebeklerde büyüme geriliği ve gelişim bozuklukları, kemik ve kıkırdaklarda anormal oluşumlar, saçlarda beyazlaşma ve saç uzamasında yavaşlamaya neden olabilir. Ayrıca diyabet ve pankreas bozuklukları görülebilir.



Selenyum, vücutta az miktarda bulunan temel bir mineral. Özellikle E vitamini ile birleştiğinde antioksidan olarak çalışıyor ve hücre yapısına zarar veren serbest radikallere karşı koruma sağlıyor. Vücudumuzda bulunan serbest radikaller hücre yapısı dışında DNA’ya zarar verebilir, kalp hastalıkları ve kanser türleri dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara zemin hazırlar. Selenyum gibi antioksidanlar serbest radikalleri nötralize ederek zararlarını en az düzeyde tutar.

Dezenfeksiyon

Dezenfeksiyon (Fransızca desinfection): Cansız ortamdaki bakteri endosporları dışında kalan patojen mikroorganizmaların öldürülmesi veya üremelerinin durdurulması işlemidir. Bu amaçla kullanılan kimyasal maddelere dezenfektan denir. Dezenfeksiyon sterilizasyon demek değildir. Sterilizasyon cansız ortamdaki patojen olan ya da olmayan tüm mikroorganizmaların yok edilmesidir. Sağlıklı olduğu halde mikrop taşıyanların çokluğu ve bulaşıcı hastalıkların belirsiz biçimlerinin sıklığı nedeniyle dezenfeksiyonun etkisi kısıtlıdır. Dezenfeksiyon özellikle dolaysız ve büyük bulaşmaları sınırlar.

Bir gıdayı kimyasallar ile dezenfekte etmek yapılacak son iştir. Dezenfekte adı altında hiç bir kimyasal ürün yedirilip icirilmez. Virkon s bakteri ile savaşıyor virüs ile harika evet ama bunu yedirip içirmek son derece yanlış bir iştir. Bütün bağırsak florası çöker fayda sağlayacağım derken kuşları sabah kafes tabanından toplarsıniz evet bu zamana kadar zararını gören yok inşallah olmaz alacağınız son şey risk olsun kaş yapayım derken göz çıkarmayın.

Meşe külü kömürü kullan hiç bir yan etkisi görülmez asla kokuşma olmaz normalde tohum suyla temas ettiğinde fazla bekler ise konuşur ve bozulur. Aspergiloz kaynaklı hastalıkları tetikler.
Meşe külü kömürü ile yaparsaniz bozulma olmaz süzdürün devam edin
Antibakteriyeldir. Sonra kursak mantarı var yok şu var ilaca para verir durursun

Kısa zamanda ancak bu kadar arkadaşlar ekleyecek bir konu var ise yardımcı olursanız sevinirim

Ayrıca gıda ortam dezenfektesinde kullanılabilecek antibakteriyel doğal ürünleri de paylaşıyorum araştırın

Portakal yağı

Meyvelerden yapılan esansiyel yağlar mikrop öldürücü özellikleri sayesindee temizlik için binlerce yıldır kullanılmakta. Yapılan araştırmalar portakal yağının özellikle e.coli ve salmonella bakterilerine karşı en güçlü çözümlerden biri olduğunu belirtiyor. Bu yüzden seyreltilmiş portakal yağı özellikle mutfak yüzeyi temizliğinde, çamaşır suyu gibi zararlı kimyasallar içeren temizlik ürünleri yerine kullanmak için birebir.

Greyfurt Çekirdeği Ekstresi (GSE), gıda hazırlama yüzeylerinde ve kafeslerde güvenle kullanılabilen, toksik olmayan, doğal temizleyici ve antibakteriyel bir maddedir.

Üzüm Çekirdeği ekstresi: Aktardan satın alınabilir ve strep, staph, Chlamydia, salmonella, E. Coli, influenza, parazitler, mantarlar ve çeşitli virüslere karşı etkili olduğu bilinmektedir.

Kullanımları eser miktarda Olmalidir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Taha

Eski Forumcu
Moderator
Katılım
8 Eki 2020
Mesajlar
2,290
Tepkime puanı
2,592
Puanları
113
Yaş
26
Ekli dosyayı görüntüle 5187Ekli dosyayı görüntüle 5185Ekli dosyayı görüntüle 5186Ekli dosyayı görüntüle 5188

ÇİMLENDİR''ME'' HERKES ÇİMLENDİRMESİN AMA SEN ""CİMLENDİR""

Öncelikle ÇİMLENDİRME nedir.
Suda tohumları beklettiğimizde ya da ısı ve oksijen oranı doğru bir ortamda dinlendirdiğimizde uyanırlar. Tohum üzerindeki koruyucu kabuk çatlatır ve filize dönüşür. Bu işleme tohum çimlendirme veya filizlendirme denir.

Çimlendirme antibesinleri etkisizleştirir

Doğada her şey hayatta kalmak üzerine programlanmıştır. Bu durum tohumlarda da geçerli.

Antibesin bulundukları gıda içerisindeki vitamin, mineral ve diğer birçok öğenin kullanılmasını engeller. Bu durum günümüzdeki vitamin ve mineral eksikliklerinin çoğundan sorumludur.

Tohumlarda bulunan antibesinlerden olan fitik asit; kalsiyum, demir, çinko, magnezyum gibi önemli minerallerin emilimini engeller. Ayrıca fitik asit sindirim sistemi üzerindeki proteinleri parçalayan enzimleri etkisiz hale getirerek proteinlerin kullanımını engeller.

Çimlendirme (filizlendirme) işlemi sonucunda bu olumsuz durum tamamen değişir. Çünkü çimlenen tohumlar artık diğer hayvanları tehlike olarak görmez ve içeriğini tamamen değiştirerek savunmadan çok büyümeye odaklanır.

Çimlendirme (filizlendirme) işlemi, Demir, kalsiyum ve çinko emilimini %50 oranında arttırır, Sindirime zarar veren lektin, tanin gibi öğeleri azaltır, Tohum içi vitamin C, E, beta karoten ve folat düzeyleri artar.

Sonuç olarak tohumları çimlendirmek içerisindeki besinleri tam olarak kullanmak için oldukça iyi bir yoldur.

Çimlendirme Lif düzeyini arttırır.

Birçok tohum içerisinde önemli miktarda lif bulundurur. Bu lif profili özellikle kepeği alınmamış ürünlerde daha fazla. Çimlendirme ile beraber oluşan filizler ciddi miktarda bitki hücresi içerir ve bu hücrelerin duvarları önemli miktarda lif ihtiva eder.

Çimlendirme gluten düzeyini azaltır

Glutensiz beslenme düzeni oldukça zor. Çünkü günlük hayatta kullanılan birçok besin gluten ihtiva eder. Ama bu besinleri tüketmek imkansız değil çünkü çimlendirme yöntemi tohumların içerisinde bulunan gluteni ciddi miktarda azaltır.

Toparlayacak olursak
Tohum içerisinde bulunan ve vitamin, mineral emilimini engelleyen antibesin düzeyini düşürür. Tohum içerisinde bulunan vitamin düzeylerini (özellikle C ve folat) arttırır. Tohum içerisinde bulunan protein ve diğer makroların daha iyi emilmesini sağlar. Tohumun antioksidan profilini geliştirir. Tohumun lif miktarını arttırır. Tohum içerisinde bulunan gluten ve diğer alerjenlerin düzeyini azaltır.

Çimlendirme (filizlendirme) tüketeceğiniz besinler üzerinde oldukça olumlu etkilere sahip bir yöntem. Bu teknik ile besinleri daha besleyici ve daha az zararlı hale getirebilirsiniz.

Çimlendirilmiş tohumlar

*Tohumları iyice yıkayın

*24 saat oda ısısında su içinde bekletin ara

* Daha sonra suyu süzüp süzgece alın

*Üzerine nemli hava alabilen bir bez serip 24 saate bu şekilde bekletin ara ara suya daldırıp çıkarın

*Ertesi gün filizlenme başlamış olacak. Filizler biraz patlayınca tüketebilirsiniz.

Çimlendirme sırasında tohumda bir enerji açığa çıkar bu enerji tohum fazla filizlenmeden tüketilir ise daha iyi olur tarla ekili arızilerde yaban kuşları bu filizlerin tohumlarına odaklıdır. Topraktan söker tohumu yerler

Buğday filizinin 100 gramında 153 kalori, 6 gram protein, 31 gram karbonhidrat, 7 gram şeker var. Yağ, kolestrol yok. %47.8’i su, glisemik endeksi de 23, yani gayet düşük.

Filizlendirme gıdanın besin yoğunluğunu arttırdığından buğday filizleri vitamin, mineral, antioksidan bakımından çok zengin. Filizlendiklerinde buğdayların E vitamini içeriği %300,

C vitamini %600, B vitaminleri %20-%1200’e kadar yükselebiliyor.

İçindeki kanser önleyici vitamin olarak bilinen B17 vitamini de filizlenmemiş tohuma göre %100 artıyor. Protein içeriği de %300 artış gösteriyor.

B1 %15

B2 %9

B3 %15

B5 %9

B6 %13

Folik asit %10

Demir % 12

Magnezyum %21

Fosfor %20

Çinko %11 var.

Üstelik manganez ve selenyum açısından çok cömert…

Manganez’in %93’ünü, Selenyum’un da %61’ini buğday filizinden alabiliyoruz.

Manganez antioksidan, vücutta protein sentezlenmesinde, sindirimde ve besinlerden enerji üretilmesinde görev alıyor, kemiklerin büyümesi ve gelişmesi ile bağ dokuları için gerekli bir mineraldir. Eksikliği sürekli yorgunluk, hafıza problemleri, kısırlık, kilo kaybı, özellikle çocuklarda ve bebeklerde büyüme geriliği ve gelişim bozuklukları, kemik ve kıkırdaklarda anormal oluşumlar, saçlarda beyazlaşma ve saç uzamasında yavaşlamaya neden olabilir. Ayrıca diyabet ve pankreas bozuklukları görülebilir.



Selenyum, vücutta az miktarda bulunan temel bir mineral. Özellikle E vitamini ile birleştiğinde antioksidan olarak çalışıyor ve hücre yapısına zarar veren serbest radikallere karşı koruma sağlıyor. Vücudumuzda bulunan serbest radikaller hücre yapısı dışında DNA’ya zarar verebilir, kalp hastalıkları ve kanser türleri dahil olmak üzere çeşitli hastalıklara zemin hazırlar. Selenyum gibi antioksidanlar serbest radikalleri nötralize ederek zararlarını en az düzeyde tutar.

Dezenfeksiyon

Dezenfeksiyon (Fransızca desinfection): Cansız ortamdaki bakteri endosporları dışında kalan patojen mikroorganizmaların öldürülmesi veya üremelerinin durdurulması işlemidir. Bu amaçla kullanılan kimyasal maddelere dezenfektan denir. Dezenfeksiyon sterilizasyon demek değildir. Sterilizasyon cansız ortamdaki patojen olan ya da olmayan tüm mikroorganizmaların yok edilmesidir. Sağlıklı olduğu halde mikrop taşıyanların çokluğu ve bulaşıcı hastalıkların belirsiz biçimlerinin sıklığı nedeniyle dezenfeksiyonun etkisi kısıtlıdır. Dezenfeksiyon özellikle dolaysız ve büyük bulaşmaları sınırlar.

Bir gıdayı kimyasallar ile dezenfekte etmek yapılacak son iştir. Dezenfekte adı altında hiç bir kimyasal ürün yedirilip icirilmez. Virkon s bakteri ile savaşıyor virüs ile harika evet ama bunu yedirip içirmek son derece yanlış bir iştir. Bütün bağırsak florası çöker fayda sağlayacağım derken kuşları sabah kafes tabanından toplarsıniz evet bu zamana kadar zararını gören yok inşallah olmaz alacağınız son şey risk olsun kaş yapayım derken göz çıkarmayın.

Meşe külü kömürü kullan hiç bir yan etkisi görülmez asla kokuşma olmaz normalde tohum suyla temas ettiğinde fazla bekler ise konuşur ve bozulur. Aspergiloz kaynaklı hastalıkları tetikler.
Meşe külü kömürü ile yaparsaniz bozulma olmaz süzdürün devam edin
Antibakteriyeldir. Sonra kursak mantarı var yok şu var ilaca para verir durursun

Kısa zamanda ancak bu kadar arkadaşlar ekleyecek bir konu var ise yardımcı olursanız sevinirim

Ayrıca gıda ortam dezenfektesinde kullanılabilecek antibakteriyel doğal ürünleri de paylaşıyorum araştırın

Portakal yağı

Meyvelerden yapılan esansiyel yağlar mikrop öldürücü özellikleri sayesindee temizlik için binlerce yıldır kullanılmakta. Yapılan araştırmalar portakal yağının özellikle e.coli ve salmonella bakterilerine karşı en güçlü çözümlerden biri olduğunu belirtiyor. Bu yüzden seyreltilmiş portakal yağı özellikle mutfak yüzeyi temizliğinde, çamaşır suyu gibi zararlı kimyasallar içeren temizlik ürünleri yerine kullanmak için birebir.

Greyfurt Çekirdeği Ekstresi (GSE), gıda hazırlama yüzeylerinde ve kafeslerde güvenle kullanılabilen, toksik olmayan, doğal temizleyici ve antibakteriyel bir maddedir.

Üzüm Çekirdeği ekstresi: Aktardan satın alınabilir ve strep, staph, Chlamydia, salmonella, E. Coli, influenza, parazitler, mantarlar ve çeşitli virüslere karşı etkili olduğu bilinmektedir.

Kullanımları eser miktarda Olmalidir.
Elinize sağlık hocam harika olmuş
 

Ronay Ayk.

Eski Forumcu
Yetkili Kurucu
Editör
Katılım
20 Ağu 2018
Mesajlar
2,859
Tepkime puanı
3,218
Puanları
113
Yaş
28
Maşallah Ellerine sağlık gerçekten de yararlı paylaşım.Sabitliyorum konuyu , inşallah devam edersin paylaşımlara sitemizin editörü olursun kardeşim ilerde ...
 

Serkhan79

Müdavim
Katılım
4 Mar 2021
Mesajlar
284
Tepkime puanı
466
Puanları
63
Yaş
42
paylaşım için teşekkürler. detaylı ve faydalı bir paylaşım.
 

Şehmus BAKIR

Eski Forumcu
Yetkili Kurucu
Üretici
Katılım
20 Ağu 2018
Mesajlar
3,966
Tepkime puanı
3,665
Puanları
113
Yaş
37
Sende ışık var Rıdvan kardeşim 😊 emeğine sağlık 👍
 

RıdvanPulat

Aktif Üye
Katılım
6 Mar 2021
Mesajlar
52
Tepkime puanı
101
Puanları
33
Teşekkür ederim Şehmuz abim o senin güzel görüşün ☺
 

ömer18

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Katılım
5 Eyl 2020
Mesajlar
155
Tepkime puanı
171
Puanları
43
Yaş
40
Meşe kömürü külü ile dezenfekte olayı tam olarak nasıl yapılıyor buğday çimlendirmede çimlendirdikten sonra küllü sudamı bekletilip veriliyor hocam birde çimlendirilmiş buğdayın bir adet kuş için önerilen tüketim miktarı ölçüsü ne kadardır fazlası tüye sokarmı.
 

RıdvanPulat

Aktif Üye
Katılım
6 Mar 2021
Mesajlar
52
Tepkime puanı
101
Puanları
33
Ömer abim Facebook tan mesaj atin detayli bilgi videolari atayim size
 

Benzer konular

Üst Alt