• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

İlk bitkili akvaryum deneyimimiz 🐟🐠

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Geçenlerde bahsettiğim akvaryumlarımızdan biri, bitkili olan kuruldu, balıkları eklendi, hazır oldu. Fotoğraf yolla diyen arkadaşlar vardı, buyurunuz efendim 🥰

Ekli dosyalar

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
30 transgenetik tetra, 10 danio, 5 melek ve 5 beriye salyangozu. Bir de yavru cüce vatoz var, onun yanına birkaç yavru daha almak istemiştim ama üretici arkadaşta yoktu daha sonra artık 😊

EnesGenç

Eski Forumcu
Merhaba maşallah çok güzel olmuş. Bende 2016 yılında 4 adet japon baligiyla başlamıştım. 3 ay sonra hepsi oldu

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Merhaba maşallah çok güzel olmuş. Bende 2016 yılında 4 adet japon baligiyla başlamıştım. 3 ay sonra hepsi oldu
2 ay falan oldu sanırım, japonla başladık 4 japonun 2si kaynanamlarda 2si bizdeydi, onlardaki öldü bizimkiler kaldı, eşim ister belki diye ona 4 tane de teleskop aldı ama onları da yaşatamadık ve akvaryum almaya karar verdik. 15-20 litrelik bir akvaryum aldık, yanında 2 de cüce vatoz verdi adam fakat cücelerden biri gider borusuna kaçıp intihar etti 🤣 baktık küçük akvaryumda 3 balık zorlanıyor mutsuzlar o zaman büyütelim dedik, biri 87 litre, diğeri de 106 litre civarı iki akvaryum aldık. 106 litre olanı resimdeki bitkili olarak düzenledik, diğerinde de 2 japon neredeyse kaybolduğu için 10 tane daha japon aldık onlar da karantinada şu an, küçük akvaryumu karantina için kullandık, süsleri vs tamamlanınca onu da paylaşacağım inşallah 🙃

Ekli dosyalar

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hayırlı uğurlu olsun . Hagen bari kum kullanmanız iyi olmuş bitki kökleri rahatlıkla tutunur. Balıkları da güzel öne çıkarır 🥰 içerideki hayat yerine oturduğunda daha güzelleşecektir. Akvaryum sever görmek güzel ☺.

EnesGenç

Eski Forumcu
Dediğim gibi bizde 4 tane japon vardı baliklarda hastalık çok sinsi bir şekilde yayılıyor

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hayırlı uğurlu olsun . Hagen bari kum kullanmanız iyi olmuş bitki kökleri rahatlıkla tutunur. Balıkları da güzel öne çıkarır 🥰 içerideki hayat yerine oturduğunda daha güzelleşecektir. Akvaryum sever görmek güzel ☺.
Çok teşekkürler, aslında hagen değil bazalt diye geçen kum, araştırmalarımız sonucu hagen in artık Türkiye'de olmadığını, hagen diye bol sıfırlı satılan kumların da bazalt olduğunu öğrendik ve direk bazalt almaya karar verdik 😂 eşim siyah olsun diye tutturdu, ki ben de çok severim yakışır. Arkaya da siyah fon koyunca tamamladı baya 😊

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Maşallah güzel olmuş elinize emeğinize sağlık 👍 😊

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Hagen vari . Yazmıştım tabiki yine yazamamışim klavyem sağolsun :) Ne kadar deneyimli siniz bilmiyorum eğer biliyorsanız kusura bakmayın size tavsiyemdir düzenli dip çekimi yapın ve asla suyun tamamını değişmeyin . Unutmayın içme suyu gibi bir su değil temiz akvaryum onlarında kendi yararlı bakterileri oluyor suda 🥰 sağlıkla yaşasınlar inşallah.
Çok teşekkürler, aslında hagen değil bazalt diye geçen kum, araştırmalarımız sonucu hagen in artık Türkiye'de olmadığını, hagen diye bol sıfırlı satılan kumların da bazalt olduğunu öğrendik ve direk bazalt almaya karar verdik 😂 eşim siyah olsun diye tutturdu, ki ben de çok severim yakışır. Arkaya da siyah fon koyunca tamamladı baya 😊

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dediğim gibi bizde 4 tane japon vardı baliklarda hastalık çok sinsi bir şekilde yayılıyor
Evet kuşlar gibi, balıkları da iyice takip etmek gerekli. Zaten kızım sağ olsun gözümüz sürekli üstlerinde 😂 ağladığı zaman hadi bebek balığa bakalım (cüce vatoz aldığımızda 1 buçuk cm kadardı o yüzden ismi bebek kaldı 🤣) dediğimizde hemen susup akvaryuma koşuyor dert tasa sinir falan kalmıyor ne onda ne bizde 😅

EnesGenç

Eski Forumcu
Evet kuşlar gibi, balıkları da iyice takip etmek gerekli. Zaten kızım sağ olsun gözümüz sürekli üstlerinde 😂 ağladığı zaman hadi bebek balığa bakalım (cüce vatoz aldığımızda 1 buçuk cm kadardı o yüzden ismi bebek kaldı 🤣) dediğimizde hemen susup akvaryuma koşuyor dert tasa sinir falan kalmıyor ne onda ne bizde 😅
Güzelmiş iyi bir gozlemcisjniz o zaman

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Hagen vari . Yazmıştım tabiki yine yazamamışim klavyem sağolsun :) Ne kadar deneyimli siniz bilmiyorum eğer biliyorsanız kusura bakmayın size tavsiyemdir düzenli dip çekimi yapın ve asla suyun tamamını değişmeyin . Unutmayın içme suyu gibi bir su değil temiz akvaryum onlarında kendi yararlı bakterileri oluyor suda 🥰 sağlıkla yaşasınlar inşallah.
Çok deneyimli sayılmayız ama bir kadın olarak tabii ki her şeyi en ince detayına kadar araştıran bir insan olduğum için bakmadigim forum izlemedigim video okumadığım yorum kalmadı 🤣🤣 deneyim olarak değil ama okuduklarim sayesinde öğrendik çoğunu 😊 ve 1 buçuk aydır falan da Japonlar için küçük de olsa bir akvaryum kurulu olduğu için dip çekimini vs düzenli yapmaya alıştık baya, evde sürekli dinlenmiş su bulunduruyoruz. Bakteri kültürü va her şey tamam 🤣

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Çok deneyimli sayılmayız ama bir kadın olarak tabii ki her şeyi en ince detayına kadar araştıran bir insan olduğum için bakmadigim forum izlemedigim video okumadığım yorum kalmadı 🤣🤣 deneyim olarak değil ama okuduklarim sayesinde öğrendik çoğunu 😊 ve 1 buçuk aydır falan da Japonlar için küçük de olsa bir akvaryum kurulu olduğu için dip çekimini vs düzenli yapmaya alıştık baya, evde sürekli dinlenmiş su bulunduruyoruz. Bakteri kültürü va her şey tamam 🤣
Harikasınız 👏👏

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Akvaryum işi biraz daha bakım istiyor temizliği konusunda özellikle. Şimdiden Allah yardımcınız olsun 🙂 ilkokuldayken akvaryum benimde vardı ama akvaryum bana şans getirmedi 🤣 alttan çatlama yaptı 2 defa yaptırdım işe yaramadı balıkların hepsini dağıttım. Birde sizin akvaryumun 2 katı büyüktü bendeki, temizliği de çok zordu ve ağırdı yani.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Akvaryum işi biraz daha bakım istiyor temizliği konusunda özellikle. Şimdiden Allah yardımcınız olsun 🙂 ilkokuldayken akvaryum benimde vardı ama akvaryum bana şans getirmedi 🤣 alttan çatlama yaptı 2 defa yaptırdım işe yaramadı balıkların hepsini dağıttım. Birde sizin akvaryumun 2 katı büyüktü bendeki, temizliği de çok zordu ve ağırdı yani.
Aslında büyük akvaryumun daha kolay olduğunu öğrendik biz. Akvaryum ne kadar küçük ve içi de boşsa o kadar çabuk kirleniyor. 78 litrelik akvaryumda su an sadece iki japon ve üç beş taş var, taban boş daha bugün dip çekimi yaptık ama şu an kirli iki tane minnoş deli gibi kirletiyorlar acilen kum lazım oraya 10 japon daha girecek 🤣 15-20 litrelik akvaryumdayken temizlenmiyordu bile çok uğraştık ama dip çekimi filtre falan kâr etmiyordu