nickbulamadım
Yeni Üye
45 günlük bir muhabbet yavrum var, geri kaldı. 5 yumurtadan 2 tanesi çıkmıştı, bunun büyüğü sağlıklı duruyordu gelişimi iyiydi bir gece öldü aniden. Bu 45 günlük yavrumuz da boyut olarak küçük, sadece 20-22 gram. Kanat, kas, tüy gelişimi zayıf. Sağ ayağına pek basmak istemiyor. Sol ayağının öndeki tırnağı hiç çıkmadı. Uçamıyor, yürürken topallıyor. Çok fazla uyumak istiyor. Anne beslemeyi bırakalı çok oldu. Baba da beslese uyutmuyordu gelip uyandırıyodu falan çıkarıp küçük bir kutuda uyutuyordum. Son zamanlarda sırtına basmaya çıkmaya başlayınca yavruyu ayırmak zorunda kaldım. 2 haftadır A21 ile desteklemeye çalışıyorum ayrıca. Şırıngayla veremedim (aparatsız), kaşıkla veriyorum bir iki lokma yiyip bırakıyordu ara ara vermeyi deniyorum o yüzden ama 2 gündür mamaya ilgisini kesti sadece gece uyandırıp verdiğimde yiyor bir iki lokma gündüzleri ise neredeyse hiç bakmıyor. Dal darı koyuyorum kafesine teşvik amaçlı ama ona da dönüp bakmıyor hiç.
Baba rahatsız ettiğinden sadece gözetimimde 10-15 dakika yanına koyuyorum beslemesi için. O da 1-2 gündür eskisi kadar yem vermez oldu gelip gagasıyla oynuyor gevezelik yapıyor sapıklık yapıyor yem vermiyor pek.
Bir de babanın verdiği yemlerden ilerleyen saatlerde çıkarıyor. Ama pek bir öğürme hareketi olmadan ağzında geveleyip çıkarıyor gibi yapıyor.
Yem yemeyi öğrenebilseydi hem baba stresi olmazdı hem de biraz kilo alırsa toparlayacağını düşünüyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum.
Baba rahatsız ettiğinden sadece gözetimimde 10-15 dakika yanına koyuyorum beslemesi için. O da 1-2 gündür eskisi kadar yem vermez oldu gelip gagasıyla oynuyor gevezelik yapıyor sapıklık yapıyor yem vermiyor pek.
Bir de babanın verdiği yemlerden ilerleyen saatlerde çıkarıyor. Ama pek bir öğürme hareketi olmadan ağzında geveleyip çıkarıyor gibi yapıyor.
Yem yemeyi öğrenebilseydi hem baba stresi olmazdı hem de biraz kilo alırsa toparlayacağını düşünüyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum.