• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun Dışkıda yem

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Sindirim Problemi çekiyor Büyük İhtimalle. Hangi Yemi Kullanıyorsunuz? Farklı Bir Şey Yedi mi ? Kuş Kumu Var mı Kafesinde? Biraz Açıklama Yaparsanız Daha İyi Olur.

Zu123

Aktif Üye
Merhaba Geçmiş Olsun. Sindirim Problemi çekiyor Büyük İhtimalle. Hangi Yemi Kullanıyorsunuz? Farklı Bir Şey Yedi mi ? Kuş Kumu Var mı Kafesinde? Biraz Açıklama Yaparsanız Daha İyi Olur.
Versela laga yeme geçtik artık yetişkin bir kuş olduğu için 1 yaşında sayılır onun harici dal darı yiyor mamaistden aldım zaten vitaminlerde bir sıkıntı olabilir mi bilmiyorum hava çok sıcak olduğu için buz dolabına koydum bozulmaması için başkada bir neden bilmiyorum bugün ilk defa üzüm verdim çekirdeği çıkarılmış tabiki denemesi için ama vermeden önce yapmış o dışkıyı genel olarak verdiğim yem dışında kayısı, muz, kavun,karpuz, havuç bazen, yumurta yanına doğranmamış şekilde maydonoz sapı, kuruyemiş olarak kabak çekirdeği dışını kemirmeyi seviyor yemiyor içini yedirmeye uğraşsamda yemiyor, yeşil biber dışı 1 kere yedi genelde yemiyor sürekli verdiğimden sonunda ilgidini çekip tadına baktı aklıma gelen şuan bu zaten sindirimi içinde gine mamaistden açık versela laga markalı adı aklıma gelmiyor ama kum desem anlarsınız ama kum değil

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Versela laga yeme geçtik artık yetişkin bir kuş olduğu için 1 yaşında sayılır onun harici dal darı yiyor mamaistden aldım zaten vitaminlerde bir sıkıntı olabilir mi bilmiyorum hava çok sıcak olduğu için buz dolabına koydum bozulmaması için başkada bir neden bilmiyorum bugün ilk defa üzüm verdim çekirdeği çıkarılmış tabiki denemesi için ama vermeden önce yapmış o dışkıyı genel olarak verdiğim yem dışında kayısı, muz, kavun,karpuz, havuç bazen, yumurta yanına doğranmamış şekilde maydonoz sapı, kuruyemiş olarak kabak çekirdeği dışını kemirmeyi seviyor yemiyor içini yedirmeye uğraşsamda yemiyor, yeşil biber dışı 1 kere yedi genelde yemiyor sürekli verdiğimden sonunda ilgidini çekip tadına baktı aklıma gelen şuan bu zaten sindirimi içinde gine mamaistden açık versela laga markalı adı aklıma gelmiyor ama kum desem anlarsınız ama kum değil
Teşekkür Ederim Bilgilendirme İçin. Grit Kuş Kumudur Bahsettiğiniz. Bir Süre Yalnızca Yem Verin. Başka Bir Şey Yemesin. Dal darida Vermeyin. Probiyotik Verin 3 Gun Üst Üste. Bir Kaç Gün Sonra Güncelleyin Konuyu Lütfen.Ben Düzeleceğini Dusunuyorum. 😇🙏

Zu123

Aktif Üye
Birde daha önce kursak mantarı hastalığına yakalan bir kuşum vardı ondada dışkıda yemle belirtmişti hastalığını şuan çok korkuyorum gine aynı şeyleri yaşarmıyım diye lütfen ne yapmam gerekiyorsa bana yardımcı olun @EzgiA

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Birde daha önce kursak mantarı hastalığına yakalan bir kuşum vardı ondada dışkıda yemle belirtmişti hastalığını şuan çok korkuyorum gine aynı şeyleri yaşarmıyım diye lütfen ne yapmam gerekiyorsa bana yardımcı olun @EzgiA
Tamam Korkmayın Şuan. Sindirilmemis Yem Genelde Sindirim Probleminden kaynaklanır. Yani Yediği Bir Şeyi Sindirememis. Siz Yazdıklarımı Uygulayın. Bugün Probiyotik Verin. 3 Güne Tamamlayın. Ben Düzeleceğini Düşünüyorum. Kursak Mantarında Genelde Kusma Olur. Ama Her Kusma Da Kursak Mantarı Demek değildir.

EzgiA

Eski Forumcu
Etkinlik Uzmanı
Kıdemli Üye
Dün gece yaramaz kuşum kafesde uyumak istemedi bende 12 de bidaha deneyim dedim beklerken uyumuşum kuşumda uyumak istediği yerde sabah ezanına kadar orada durmuş ezan sesine uyandım hemen kafese koydum dışkılarıda fotoğrafta ekledim gece lambasıyla uyuyoruz bide öğle saatlerinde ev içerisinde ses yükselmesi oldu oda strese sokmuş olabilir mi bilmiyorum herşey aklıma geliyor şuan @EzgiA
Hayir Sanmıyorum. Yediği Birsey Etkilemiş Gibi
Siz Yem Harici Birsey Vermeyin. Suyuna da Probiyotik Eklemesi Yapin. 3 Gün Kullansın. Daha Sonra Eğer Yine Geçmezse Kanatli Uzmanı Önerebiliriz. Benim Fikrim Tamamen Yediklerinden Kaynaklı Olduğu.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Versele laga yeme geçişlerde bazen dışkıda 1-2 yem olduğu oluyor, yem değişikliği bazen sindirim sistemini etkiliyor, üzüm çekirdeğini de zor sindirir bu nedenle Ezgi ablanın dediği gibi 3 gün üst üste probiyotik verin ☺

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba versele laga diğer yemlere göre daha iri tanelidir. Bu yeme geçişte bazı kuşlar sindirim problemi yaşıyor. Zamanla düzelir. Merak etmeyin.

Üst Alt